Hjem > Nyheder > Indhold

Hvorfor bruge galvaniserede diamanter eller kubiske bornitrideværktøjer?

Nov 06, 2019

Lagdeling af metaldele via elektrolyse med specielle stoffer, der forbedrer deres styrke eller udseende og beskytter dele mod oxidation og korrosion kaldes elektroplettering . Typisk mindre end 0,05 millimeter tykke belægninger, der påføres under galvaniseringsprocessen, er enten metallisk, diamant eller kubisk bornitrid. Dekorative genstande, såsom smykker eller service, er normalt belagt med sølv eller guld, mens stål- og jerngenstande er belagt med zink, krom, nikkel eller tin. Slibeværktøjer kræver imidlertid kubisk bornitrid- eller diamantbelægning for at optimere deres funktion, give bedre skærevirkning og forhindre hurtig forringelse af værktøjer.

Fordele ved elektropletterede diamantværktøjer

Værktøjer sendt gennem en galvaniseringsproces, der belægger dem med et diamantlag spaltet af en hård nikkellegeringsreta

i deres nøjagtige proportioner og originale struktur gennem hele deres arbejdsliv. I modsætning til harpiksbinding eller metalbindende diamantprodukter, der involverer diamantpartikler, der er cachelagret i binding og sammenføjet af indlejret harpiks eller metalbindemiddel, letter elektroplettering fremspringet af diamantfragmenter til at strække sig ud over bindingsmatrixen. Dette giver yderligere elektropletterede diamantværktøjer den enestående evne til at skære frit og hurtigt uden at generere overdreven varme. Mindre varmeproduktion betyder bedre slibeeffektivitet, reduceret risiko for revner eller forbrændinger på emnets overflade og et betydeligt fald i udstyrets energiforbrug.

Elektropletterede diamantværktøjer er velegnede til processen:

l Slibende eller hårde ikke-metalliske enheder som asfalt, sten, keramik, beton, halvledermaterialer og glas.

l Ikke-jernholdige metaller (kobber, aluminium og deres legeringer) og bøjelige, men hårde materialer (for eksempel harpiks og gummi).

l Da diamanter reagerer med jern, kobolt, nikkel, krom og vanadium under forhøjede temperaturer, der er produceret under formaling, bør diamantværktøjer ikke bruges til at behandle almindeligt stål og hårdt legeringsstål. Til arbejde, der involverer disse materialer, elektropletteret kubisk bornitridværktøj   anbefales.

Fordele ved elektroplateret kubisk bornitride-værktøj

Betragtes som den bedste teknologiske udvikling, der er gjort for at lette formaling af superlegering og hærdede jernholdige materialer, er kubisk bornitrid andet end diamanter i hårdhedsskalaen og tilbyder næsten fem gange den slidstyrke, som traditionelle slibemidler giver. Elektroplaterede CBN-værktøjer giver også følgende yderligere fordele, der ikke findes i andre elektropletterede værktøjer:

l Bemærkelsesværdig varmeledningsevne og kemisk resistens

l Forbedret overfladens integritet til formaling af hærdede koboltbaserede superlegeringer samt nikkel- og hærdet legeringsstål

l Eliminerer udgifterne til eftervarmebehandlingsslibning

l Producerer poleret overfladefinish ved at give spændt dimensionel styring af værktøjer til brugerne

l Opretter ingen bit-sløv korn

Evnen til at inducere nanostrukturering af carbonbornitrid har gjort det muligt for ingeniører at øge hårdheden af CBN yderligere ved at inkorporere Hall-Petch Effect, som beskriver "tendensen til hårdhed til at intensivere, når kornstørrelsen mindskes". Derudover gør kulstofbornitridets kemiske resistente og stærke termiske stabilitetsegenskaber det velegnet til jernholdige materialer, der ikke kan bearbejdes med elektropletterede diamantværktøjer.


JR selskab har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com