info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Hvorfor forårsager ridserne på overfladen af ​​et emne under overfladeslibning?

Hvorfor forårsager ridserne på overfladen af ​​et emne under overfladeslibning?

Mar 18, 2020

Hvor kommer ridsen fra?

Årsagen til ridserne er den forskellige skæredybde på slibepartiklerne. Tykkere og mere fremtrædende slibepartikler vil give dybere udskæringer, såkaldte ridser. De umulige grunde til de forskellige skæredybder af slibepartikler er som følger:

① Størrelsen på slibekornene er ikke ensartet: Slibekornet er en rækkevidde og betyder ikke, at alle slibekorn er af samme størrelse. De maksimalstørste og mindste partikelstørrelser kan variere adskillige gange. Større slibepartikler er mere fremtrædende, hvilket kan forårsage forskellige slibedybder. Graden af ​​ujævn kornstørrelse er relateret til kvaliteten af ​​slibeproduktion. Hvis koncentrationen af ​​partikelstørrelse ikke er høj, vil forskellen mellem den største største partikel og den mindste partikel øges, så afstanden mellem ridsens dybder også øges.

②Den genererer termisk energi under slibning, hvilket forårsager overdreven tilførsel og snavs: Dårlig varmeafledning under slibning vil medføre termisk udvidelse af arbejdsemner, når den opvarmes. Fodermængden er således relativt stor, hvilket forårsager dybe riller. Når temperaturen stiger, smelter affaldet også, så det klæber til overfladen af ​​emnet eller slibeskiven og frembringer ridser, når det gnides.

③ Skraber på grund af slibepartikler, der falder af: Slibehjulets selvskarpende virkning tillader, at slibepartiklerne falder naturligt for at opretholde en god skærekraft. Hvis bindemidlets bindekraft imidlertid er uensartet, kan et lille stykke slibelag indeholdende mange slibepartikler falde af, hvilket vil forårsage dybe ridser. Hvis slibepartiklerne, der er faldet af, ikke hurtigt fjernes, skal du fortsætte med at blive på slibehjulene. Det vil også forårsage mere alvorlige ridser på overfladen af ​​emnerne.

Tilsvarende løsning

I henhold til ovenstående tre grunde til ridserne har vi foreslået relative løsninger.

① Brug et slibehjul med en højere slibekoncentration for at løse problemet med ujævn partikelstørrelse. Vælg et højkvalitetsslibehjul med en mindre partikelafstand for at reducere ridsdybden. Som et eksempel tages en slibende partikel med 60 grit. Selvom den gennemsnitlige partikelstørrelse er 0,25 mm, er partikelforskellen mindre. Imidlertid er gabet i partikelstørrelse reduceret, gabet findes også. Derfor er det nødvendigt at supplere den anden metode.

② Den elastiske struktur løser problemet med partikelforskel og overdreven foder. Det elastiske bindemiddel kan tillade, at mere fremtrædende eller større partikler trækkes tilbage, når de berører emnet for at opnå en afbalanceret slibeflade. Generelt kan keramiske bindingsslibehjul løses dette problem. Derudover kan den elastiske struktur også absorbere overdreven tilførsel og vibrationer under slibning.

③ Tilstrækkelige lufthuller til spåntagning og varmeafledning. Det kan hurtigt ryste abrasive partikler og slibeaffald. Porerne kan sprede varmen, så slibetemperaturen ikke stiger for meget. Slibeaffaldet opløses ikke, og det er lettere at blive afladet. Det kan også forhindre, at emnet bliver termisk deformation, og den elastiske struktur kan løse problemet med overdreven tilførsel.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com