info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvilke andre egenskaber ved CBN gør det overlegent til skarpning af træspidsværktøjer

Hvilke andre egenskaber ved CBN gør det overlegent til skarpning af træspidsværktøjer

Jan 08, 2020

Et af målene for metallurgikere, når de udvikler bedre HSS (højhastighedsstål), er at få en mere ensartet fordeling af fine mikrokrystallinske carbider i hele HSS. Dette gør stålet langt mere slidstærkt, så tiden mellem værktøjsslibning forlænges meget. Men det er ikke uden dets ledsagende vanskeligheder, nemlig skærpelsen af hårdmetalkorn fordelt over HSS.

De fleste træomskiftere foretrækker aluminiumoxid-slibning af hjul, der slides hurtigere end siliciumkarbidhjul, men opvarmer ikke stålet så dårligt. Men når aluminiumoxidhjulet støder på de mikrokrystallinske korn af karbid i HSS, er hårdmetoden ikke skærpet, det slides lidt, men bestemt ikke skærpet. På et tidspunkt stikker mikrokornet af hårdt hår ud af stålmatrixen nok til, at slibehjulet simpelthen river det ud af stålmatrixen. Så man kan sige, at et aluminiumoxidhjul udsætter nye karbidkorn, sløver dem og derefter river dem ud! Måske en forenkling, men tæt nok til, at alle kan forstå. Og det er ikke optimal skærpning af HSS.

Hvis du nogensinde har malet en ren hårdmetalsnitter på et grønt hjul (siliciumcarbid), vil du tro CBN er den bedste ting siden skivet brød. CBN-hjul er langt hårdere end hårdmetal og skærper let hårdt. I modsætning til med aluminiumoxid eller siliciumcarbid-slibehjul, når de slibes et HSS-træværktøj med et CBN-hjul, da de mikrokrystallinske hårdmetalkorn udsættes, bliver de ikke slidt, de bliver skærpet til formen af kanten, og de bliver ikke så meget revet ud af matrixen. Fordi CBN faktisk skærper karbidmikrokrystaller, er CBN-hjulet på HSS et langt overlegen slibemiddel end aluminiumoxid eller siliciumcarbid.

JR-selskabet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com