info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvad overvejer du, når du vælger slibehjul?

Hvad overvejer du, når du vælger slibehjul?

Sep 20, 2019

Typer af slibemidler

Forskellige slibetyper har forskellige egenskaber, når det gælder slagfasthed, styrke, hårdhed og brudsejhed. To typer slibemidler kan bruges til fremstilling af slibeskiver: naturlige og fremstillede (næsten helt erstattede naturlige materialer). Slibemidlerne består af flere kemiske og minerale ingredienser, og formlen varierer afhængigt af hårdheden af det materiale, som hjulet er beregnet til at slibe, polere eller skære. Der er to typer slibekorn, der bruges til at fremstille slibeskiver. Der er dog forskellige formler, der bruges selv inden for disse to kategorier. For eksempel vil en anden formel blive brugt til hjul, der er designet til hårdt stål og dem, der er designet til blødt stål.

Konventionelle slibemidler - aluminiumoxid (A), siliciumcarbid (S), keramik (C)

Super-slibemidler - diamant (D, MD, SD), kubisk bornitrid (CBN)

Aluminiumoxidbaserede slibemidler, der oftest bruges. De bruges til metalbearbejdning - slibning af de fleste stål og andre jernholdige materialer (legeret stål, højhastighedsstål, kulstofstål, udglødet formbart og smedejern, bronzer og andre lignende metaller). Farve og sejhed på aluminiumoxidslibehjul påvirkes af renhedsniveauet, og de mest anvendte slibemidler er 95% ren. Der er forskellige typer aluminiumoxid-slibemidler og deres anvendelse varierer afhængigt af slibearbejdet. For eksempel er næsten rene hvide hjul de hårdeste, slidstærke og bruges til slibning af varmefølsomme og højstyrke stål.

Siliciumkarbidbaserede slibemidler bruges til at skære gråt og kølet jern, cement, sten og andre ikke-jernholdige materialer (kobber, messing, blødt bronze, aluminium, magnesium) og ikke-metallisk (keramik, ædelsten, gummi), fordi de er sværere og mere sprødt end aluminiumoxidhjul. Selvom siliciumcarbid-slibemidler er meget skarpe, bryder de hurtigt ned og er derfor ikke effektive, når det kommer til højtryksslibning. De fungerer bedst under let tryk og er et fremragende valg til at få en jævn finish.

Keramiske korn er aluminiumoxidkorn med mikrostruktur, der er meget mindre end det konventionelle aluminiumoxid med et højt renhedsniveau. Dens korn er skarpe mikrokrystallinske korn, der skæres aggressivt, når der anvendes et let til moderat tryk. Takket være dens hurtige skæreevner og dens styrke og hårdhed anvendes keramiske slibemidler til præcisionsslibning på titan, rustfrit stål og legeringer med høj nikkel. Imidlertid er disse slibemidler især varmefølsomme, så det er nødvendigt at være opmærksom på, at den konstruerede proces udføres på den rigtige måde.

Slibemidler, der er baseret på zirkoniumoxid-aluminiumoxid, er fremstillet af et andet forhold mellem zirkoniumoxid og aluminiumoxid og er faktisk en type keramiske slibemidler. Det er slidstærk slibemidler, der er ret modstandsdygtige over for varme, der bruges til grovslibning og afskæring på forskellige stål og stållegeringer.

Naturlige diamanter kan bruges til slibning af meget hårde materialer (som granit, sten, cementerede karbider, marmor), men er næsten fuldstændig blevet presset ud af markedet af syntetiske diamanthjul på grund af de lave omkostninger ved sidstnævnte. Fremstillede diamanter bruges til formaling af aluminiumoxidskæreværktøjer, meget hårdt stål og cementeret karbid.

Kubisk bornitrid er skarpt, køligt og ekstremt hårdt slibemiddel (2,5 gange hårdere end aluminiumoxid og næsten lige så hårdt som diamant). Det bruges til slibning af superhårdt højhastighedsstål, hærdede støbejern, rustfrit stål og dystål. Metalovertrukne slibemidler anvendes til generel formaling, og ikke-overtrukne slibemidler anvendes i forglasede bindinger og elektropletterede metallsystemer.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com