info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvad er problemerne med fræsning af fræsere?

Hvad er problemerne med fræsning af fræsere?

Oct 31, 2019


På grund af værktøjsapplikationens kompleksitet skal de professionelle fabrikker have repareret slibeplanen i tide i henhold til værktøjets feedback. I dag vil vi tale om noterne, der ikke kan ignoreres i henhold til skæreematerialet, slibeapparatet og slibestandarden.

1, skæremateriale

Almindelige skæreværktøjsmaterialer i værktøjsslibning er: højhastighedsstål, pulvermetallurgi højhastighedsstål, hårdlegering og PCD, CBN, cermet og andre superhårdte materialer. Højhastighedsstålskærere er skarpe og hårde, og hårdmetalværktøjer har høj hårdhed, men dårlig sejhed. Tætheden af cementeret karbidværktøj er væsentligt større end for højhastighedsstålværktøjer. Disse to materialer er lavet af bor, reamers, fræser og haner.

Højhastighedsstålværktøjer er mindre følsomme over for kollisioner på grund af deres gode materialehårdhed. Imidlertid er hårdmetalværktøj hårdt og sprødt, hvilket er følsomt over for kollisioner og let at ødelægge. Under slibeprocessen skal betjening og placering af hårdt værktøjet være meget omhyggeligt for at forhindre kollisioner mellem værktøjet eller værktøjet falder.

2, skæremaskiner

Da værktøjsmaterialet er meget hårdt, bruges det generelt til at ændre dets form. Der er flere typer skæremaskiner, der ofte bruges til fremstilling og slibning af værktøjer:

1. Hakslibemaskine: slibning af rillen eller bagsiden af værktøjet s, såsom bor og endemølle.

2. Slipevinkelmaskine: den koniske spidsvinkel (eller excentrisk bagvinkel) på slibekronen.

3. Reparation af kantskæreren: Rett borens kant.

4. Manuel universalværktøjsslibemaskine: slibning af ydre cirkel, rille, ryg, topvinkel, mejselkant, plan, riveflade osv. Almindeligt anvendt i små mængder og komplekse former.

5. CNC-slibemaskine: generelt fem-akset kobling, funktionen bestemmes af software. Generelt bruges det til slibning af store mængder ukomplicerede værktøjer med høj præcision, såsom bor, slutfabrikker, rammere osv. De vigtigste leverandører af sådanne slibemaskiner er fra Tyskland, Schweiz, USA, Australien og Japan.

3, slibeskive

3.1. Slibende korn

Slibehjul af forskellige slibekorn er egnede til slibeværktøjer af forskellige materialer. Størrelsen på de slibepartikler, der kræves til forskellige dele af værktøjet, er også forskellige for at sikre den bedste kombination af forkantbeskyttelse og behandlingseffektivitet.

Aluminiumoxid: Til formaling af HSS-værktøjer. Slibehjulet er billigt og let at ændre i forskellige former til slibning af komplekse værktøjer (korund).

Siliciumcarbid: Bruges til at modificere CBN og diamantslibningshjul.

CBN (kubisk borcarbid): bruges til at slibe HSS-værktøjer. Dyrt, men holdbart.

På internationalt plan er slibehjulet repræsenteret af B, såsom B107, hvor 107 repræsenterer CBN-partikelstørrelsen.

Diamant: Bruges til at slibe HM-værktøjer, dyre, men holdbare. Slibehjulet er angivet med D, såsom D64, hvor 64 repræsenterer diamantpartikelstørrelsen.

3.2. Form

For at behandle forskellige dele af værktøjerne, bør slibehjulet have en anden form. De mest almindelige er:

Parallelt slibehjul (1A1): slibevinkel, udvendig diameter, bagside osv.

Tallerkenformet slibehjul (12V9, 11V9): slibning af spiralrille, hoved- og hjælpeskærekanter på fræseskærer, trimningskant og så videre.

Efter en brugstid skal hjulet klæde sig til sin form (inklusive plan, vinkel og filet R). Slibehjul skal ofte rengøres med rene sten for at fjerne spånene fyldt mellem slibekornene for at forbedre slibekapaciteten af slibehjulene.

4, slibning standard

I slibestandarden er de tekniske parametre for skærekanten af forskellige værktøjer, når man skærer forskellige materialer, generelt specificeret, herunder knivhældning, spidsvinkel, rivevinkel, bagvinkel, bagkant, affasning og lignende (i cementeret hårdmetalbor bit) Processen med at passivere klingen kaldes ”bagkant”. Bredden på bagkanten er relateret til det materiale, der skal skæres, generelt mellem 0,03-0,25 mm. Processen med at afskrække på kanten (spidspunktet) kaldes "afskæring". Hver professionelle virksomhed har sine egne slibestandarder, der er sammenfattet i mange år.
Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com