info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvad er fordelene ved CBN Slibeskiver? -TWO

Hvad er fordelene ved CBN Slibeskiver? -TWO

Oct 18, 2018

I går introducerer vi de grundlæggende egenskaber ved højtydende cbn-hjul. I dag vil vi fortsætte med at introducere funktionerne i cbn slibeskiver.


3 Egenskaber af enkeltlags galvanisering og metal enkeltlags CBN slibeskiver

Enkeltlags galvaniserede CBN- eller diamantslibende slibeskiver anvendes generelt til formning og slibning af vanskelige grindmaterialer og er blevet anvendt i vid udstrækning i højtydende slibning eller høj effektivitetsslibning, som er udviklet i de seneste år. Metalliske enkeltlags kubiske bornitrid slibeskiver er en ny type slibeskive, der kun er udviklet for at opfylde behovene ved højtydende slibning. Det almindelige træk ved disse to typer slibeskiver er, at formens nøjagtighed af slibeskiven er god. Basislegemet er generelt lavet af stål eller aluminiumlegering, så styrken er meget høj, og den er velegnet til den lejlighed, hvor sliphastigheden på slibeskiven er ekstremt høj.

Det enkeltlags elektroplaterede slibeskive er et nikkelbaseret bindemiddellag opnået ved galvanisering eller elektrodepositionering af et lag af slibemiddel på et stålsubstrat. Formen på cbn diamantslibeskiverne er god, og prisen er lav. Som et semi-permanent slibeskive er det det bedste valg til automatisk slibning. Imidlertid har elektropletteringshjulet en lang fremstillingscyklus og lav effektivitet, og platingprocesspecifikationen er streng. Elektropletterende slibeskiven fremstillingsproces er opdelt i ekstern plating metode og intern plating metode. Den interne plating metode har fordelene ved høj kontur, høj profil præcision og højt antal effektive slibekorn, så slibepåvirkningen er høj, og den er specielt velegnet til stor dybde og højtydende slibning. Fremstillingsprocessen er imidlertid kompliceret, omkostningerne er høje, og fremstillingseffektiviteten er særlig lav. Derfor foretrækkes det generelt at anvende en ekstern pletteringsmetode til fremstilling af et galvaniseret slibeskive. Den eksterne plating metode har enkel fremstillingsproces og lave omkostninger, men den udsatte forkant er ujævn, det første effektive slibende kornnummer er kun 5% til 10%; slipingseffektiviteten er lav, den indledende profil præcision er ikke let at blive forbedret, og slibeskiven har lav holdbarhed og slibende tabet er alvorligt. Forbedring af fremstillingsprocessen af det ydre platinghjul, forbedring af fremstillingspræcisionen af slibeskiven og forbedring af slibekornets kontur er de vigtigste forskningsproblemer i den nuværende fremstilling af det elektroplaterede slibeskive.

 

Når det elektroplaterede cbn slibeskiver anvendes, er det generelt ikke nødvendigt at være trimmet som en harpiks eller forglaset cbn slibeskiver, og den kan tages i brug direkte. Da bundbindingsgruppen af det enkeltlagselektroplerede CBN-slibeskive ikke er kemisk bundet til slibekornet og matricen, bliver det meste af volumenet (60%) af enkeltskrubbet indpakket af den elektroplaterede base og chiprummet mellem slibekornene påvirkes. Restriktionerne har påvirket forbedringen af fjernelsehastigheden.

CBN-sandteorien med metallag er den samme som en fusionsvejseproces for at fastgøre et lag af slibemiddel på et stålunderlag. Bindemidlet og substratet og slibemiddelet kombineres hovedsageligt ved kemisk bindende kraft, hvilket viser overlegenhed i nogle henseender end det enkeltlags elektroplaterede slibeskive. Metal-enkeltlags slibeskivebinderen er en højaktivt metallegering, således at slibekornene er pakket i et lille volumen, og 80% af slibekornstørrelsen udsætter bindingsmiddelgrænsefladen uden at falde af. På grund af det tilsvarende store chiprum kan der opnås en højere slibningshastighed, og slibekraften er forholdsvis lille.

De vigtigste fordele ved enkeltlags galvaniserede slibeskiver er, at de ikke skal trimmes før slibning og kan tages i brug umiddelbart efter installationen. Den største ulempe er, at slibekraften gradvist øges, når slibekornene gradvis passiveres under brug, yderligere Forværring af slibende slid kan forårsage termisk beskadigelse af overfladen af emnet.