Hjem > Nyheder > Indhold

Slid af diamant / CBN slibehjul

Dec 06, 2019


Under slibeprocessen vil slibepartiklerne på slibehjulets arbejdsoverflade gradvis blive sløve på grund af virkningerne af slibekraft og slibevarme, hvilket vil påvirke overfladekvaliteten og den geometriske nøjagtighed af den forarbejdede overflade og forårsage vibrationer, støj og ruhed for at øge, og der opstår revner, forbrændinger og resterende spændinger. Derfor skal slibehjulet klædes regelmæssigt. Slibepartiklerne på slibemidlet på slibepartikler er hovedsageligt: slibende mekanisk slid, kemisk slid, vedhæftningsslitage.

1. Slibehjulets levetid og dens kriterier

Den faktiske slibningstid mellem to forbindinger på et CBN / diamanthjul kaldes hjulets levetid. For at bedømme slibehjulets levetid bedømmes det generelt visuelt på baggrund af det fænomen, der genereres efter at arbejdsoverfladen er slidt. De vigtigste fænomener er: selv-ophidset vibration i slibeprocessen, gentagen skravling på overfladen af emnet; slibestøj øges; slibning forbrændinger på emnets overflade, kraftig stigning eller formindskelse af slibekraft; slibningsnøjagtighed mindskes; slibeflade Ujævnheden øges. Forekomsten af disse fænomener skyldes hovedsageligt den høje slibetemperatur, der forårsager termisk beskadigelse af emnets overflade og faldet i ruhed og nøjagtighed på grund af selvudviklet vibration.

Slutthjulets udgåede form: passivering af slibehjulets overflade - udjævningstilstand (øger slibekraft og slibevarme); blokering af slibehjul (udsat for vibrationer eller støj og forbrænding); skade på slibehjulsprofilen (påvirker maskinens nøjagtighed)

2. Evaluering af slidhjulets ydelsesindikatorer

Slibningseffektivitet: De ofte anvendte indikatorer under eksperimentet er fjernelsesgraden (Z), der henviser til volumen eller massen af emnet, der fjernes i en enhedstid; den specifikke fjernelseshastighed (Z ′), der henviser til enhedens bredde på slibeværktøjet, der fjernes i enhedstid Arbejdsstykkets volumen. Det angiver fjernelseshastigheden for den gennemsnitlige bredde på slibeartiklen i slibeartiklens holdbarhedsperiode.

Slibehulets holdbarhed: angiver den mængde metal, der er fjernet i de to forbindelsesintervaller på slibeskiven.Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com