info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Ting at vide om Cam Slibning

Ting at vide om Cam Slibning

Oct 16, 2019

Den skiftende form og sammensætning af knastaksler udfordrer dem, der er ansvarlige for overfladebehandling. Som et resultat udføres et stigende antal cam-slibningsoperationer med kubisk bornitrid (CBN) superabrasives og teknologisk avancerede traditionelle slibemidler.

Knastakselslibning kræver øjeblikkelig ændringer i kontaktlængde på hjularbejdet og materialefjernelseshastigheden. Ved kamakselslibning ændres kontaktbuen mellem hjulet og kamben kontinuerligt, når basiscirklen, flankerne og næsen er jorden (se illustration). Kontaktbuen kan repræsenteres ved hjælp af den ækvivalente diameter (De) og kan beregnes:

En stor ækvivalent diameter repræsenterer en længere kontaktbue mellem hjulet og arbejdsmaterialet. Så kontaktbuen er stor, når hjulet passerer over flankerne og bliver mindre, når næsen og basecirklen er jorden.

Når De øges, kommer mere slibende partikler i kontakt med arbejdsmaterialet. Dette reducerer kraften, der virker på hvert korn, og gør plovnings- og glidevirkningerne mere dominerende. Dette observeres normalt som forøget slibekraft eller kraft for den samme slibetilstand.

Når kamakselslibningen er større, da De er større, mens flankerne slibes, vil der opnås større effekt, hvis den radiale tilførsel og arbejdshastigheden opretholdes på samme måde som ved slibning af næsen eller bundkredsen. Dette kan resultere i uacceptabel termisk skade på loberne. For at undgå dette problem reduceres arbejdshastigheden generelt, da hjulet slibes flankens dele. Dette reducerer hastigheden for fjernelse af materiale og hjælper med at sænke slibekraften.

Pas på

Camlobe slibning er en kompleks variant af cylindrisk slibning. Når rå knastaksler fremstilles - ved støbning i sand- eller skalforme (støbejern), smedt eller bearbejdet af barstock (stål) - er almindeligvis 0,0 til 0,12 tommer lager til slibning. Efter at lobene og magasinerne er induktionshærdet, er magasinlagrene slibet, normalt på en centerløs eller cylindrisk kværne. Da knastakslen understøttes på arbejdsstøtter, med tidsskrifterne som reference under camlobe-slibning, er det vigtigt, at magasinerne jordes korrekt, fordi eventuelle ufuldkommenheder vil blive oversat til camlobes under slibning af lober.

Selvom den nødvendige overfladefinish på loberne og magasinerne normalt leveres ved slibning, overlappes de ofte med finskårne slibebånd. Det har vist sig, at bortfald efter slibning er effektivt til at reducere den oprindelige friktion under motorens indbrudsperiode.

Nye profiler

I løbet af det sidste årti har camlobes med en genindtrædende profil vundet popularitet, fordi dette design hjælper med at øge motorens drejningsmoment og hestekræfter og reducerer emissionerne. I tilbagetagne camlobes er ramperne konkave i stedet for en lige linje; dette hjælper med at åbne og lukke ventilerne meget hurtigere.

Anvendelsen af rullelejer ved grænsefladen med knastakslen i stedet for flade tappetter har reduceret friktion, hvilket tillader højere motorhastighed. Den skarpe linjekontakt resulterer imidlertid i markante stigninger i kontaktspændinger, der kan overstige 250.000 psi. Disse høje spændinger kan resultere i gnidning og hurtigere slid på camlobe. Afhængig af størrelsen på kontaktspændingerne bruges kamaksler med forskellig konstruktion.

Til applikationer med lavere kontaktbelastning kan induktionshærdet eller kølet nodulært støbejern være acceptabelt.

Ved kontaktspændinger på 250.000 psi og derover kan stålkamme give den mest pålidelige løsning.

Sammensatte tilgange

Sammensatte knastaksler af mellem- og højlegeret drevet metallober monteret på et hulrør er populære, da de har kapacitet til at modstå høje kontaktspændinger og tilbyder forbedrede tribologiske egenskaber. Sammensatte knastaksler kan være 50% lettere end støbejern eller stålaksler; kan have lobmateriale, der er skræddersyet til applikationen; og de kan have fliser formet til næsten-netform, hvilket betyder, at mængden af slibemateriale og følgelig slibetid begge er reduceret.

Kravene til høj styrke, lav friktion og minimal slid har fået japanske forskere til at overveje keramiske camlobes.

Camlobes bearbejdes normalt til endelig form ved slibning med bundne slibehjul, der indeholder aluminiumoxid eller CBN. Normalt er en lob slibet ad gangen, selvom maskiner, der bruger flere slibehjul for at forbedre produktiviteten, er tilgængelige. Med dette udstyr er to hjul monteret på et præcisionsbalanceret hub i ét stykke for at slibe to lobber ad gangen. Men denne tilgang kan kun bruges, hvis lobene, der slibes samtidig, har lignende løfteprofiler.
JR-selskabet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.
Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com