info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
De vigtigste produktionsprocesser af elektroplastede diamantværktøjer

De vigtigste produktionsprocesser af elektroplastede diamantværktøjer

Nov 25, 2017

Tomme galvanisering:

(1) Arbejdsemnet med elektricitet trådte ind i spalten for at undgå bipolar fænomen.

(2) Når du har indtastet slidsen, skal du bruge en 10 mm bred børste dyppet i plating bad for gentagne gange at skrubbe overfladen af ​​emnet og fjerne det snavset i tide. Indløbstiden skal ikke være for lang, når det er nødvendigt, skal du sætte emnet i badet igen efter et par minutter, før du tager ud for at fortsætte behandlingen.

(3) Den aktuelle tæthed bør ikke være for stor, ellers er belægningskrystalet uregelmæssigt. Og det kan ikke stærkt kombinere med basen, let at falde af under brug. Især er pladens areal meget lille, og det er nødvendigt at justere finjustering af strømmen. Brugen af ​​stødstrøm kan forbedre belægningskapaciteten, men for at forhindre, at belægningen scorch.

Belagt slibemiddelet:

(1) Formen af ​​belægningslibemiddel er opdelt i shakeout og begravet slibemetode. Den førstnævnte er velegnet til flade dele og rullende dele (parallelt slibeskive og cirkulært slibeskive). Det kan være fuldstændigt overtrukket hele overfladen af ​​emnet kun én gang. Mindre slibemiddel kræves, og belægningstykkelsen er tynd. Denne metode er høj effektivitet og egnet til masseproduktion. Sidstnævnte er egnet til flere overflader af emnet. Én gangs belægning kan udfyldes forskellige overflader, men det tykkende lag vil forhindre elektrolytten i massoverførslen og den ledende proces. Effektiviteten af ​​overtræksbelægning er lav, samtidig med at der kræves flere slibemidler. Så begravet slibemidler skal være tynde på passende vis, ikke pladen for tyk sikre ensartet slibende lag.

(2) Sørg for den aktuelle tæthed, strømmen skal være stabil for at undgå, at belægningen brændes.

(3) På det flade emne skal du sørge for at indstille en anode, der er anbragt over anodevæsken (anode og katodeareal = 1: 1) svarende til emneplanet, og anoden forbinder ikke strømmen omkring slot.

(4) For emner af begge sider belægning, det skal vente i 15 ~ 20min efter belægning den ene side. Når slibemiddelet er fastgjort, drej derefter en anden overflade for at pladen den.

(5) Omdrejning af arbejdsstykkets retning til tiden. Såsom vedhæng eller monolitisk base, efter belægning 30 min., Laves den øvre eller nedre transposition for at sikre, at emnet på sliben jævnt.

(6) Efter færdiggørelsen af ​​emnet på sliben skal du kontrollere kvaliteten. Ukvalificerede produkter (sand akkumulering, nikkel tumor, lækage af slibemidler og andre defekter) skal rettes om igen, hvor lækage af slibemiddel (eller slibemiddelet er for tyndt) kan omdannes. Den aktuelle densitet og tid er tæt forbundet med diamantpartikelstørrelsen. Jo større diamantpartikelstørrelse er, desto mindre er den nødvendige strømtæthed, og jo kortere tid er det.

fortykkelse:

(1) Arbejdsstykket med elektricitet er indtastet i spalten, den indledende strøm er mindre end standardværdien, og hæve strømmen gradvist til standardværdien (30 min eller deromkring).

(2) Nogle emner i fortykningsprocessen skal også indekseres (fortykning til omkring halvdelen af ​​tiden eller deromkring).

(3) Indstil ekstraanoden til fortykning af flade dele.

(4) Når det er nødvendigt at overføre slidsen til fortykning, skal vi være opmærksomme på, at fine sandstykker kan placeres i det grove slibemiddel, men groft slibemiddel kan ikke placeres i det fine slibemiddel.

(5) Hver fortykning burde begraves i nærheden af ​​slibemiddelet, således at belægningstykkelsen lukker slibestørrelsen.