Hjem > Nyheder > Indhold

Lad dig vide om Vitrified CBN-slibehjul

Nov 15, 2019

Vitrifificeret CBN-slibehjul er en slags superhårdt slibehjul, som sintres af CBN-slibende og forglasede limning under høj temperatur og højtryksforhold.

Introduktion af CBN

CBN (kubisk bornitrid) er et slags syntetisk superhardt materiale. Med høj hårdhed, god kemisk stabil, god varmeledningsevne og ikke reagere med Fe-gruppeelementer ved høj temperatur, er CBN vidt brugt til slibning af stål, støbejernsmaterialer med høj hastighed, høj effektivitet og høj præcision.

Bornitrid har 4 forskellige strukturer: hexagonal tætpakket lagstruktur (hBN), hexagonal wurtzitstruktur (wBN), rhombohedral struktur (rBN) og kubisk zinkblende struktur (cBN).

cBN hører til det kubiske system langs C-aksens retning, og atomlagene er foret i tilstanden ABCABC ……, som vist i Fig.1.1 (d). To forskellige atomer sammensætter atomerne fra to ansigt-centrerede kubiske gitter i krystalstrukturen af cBN, der indeholder svag ionbinding og kovalent binding. Og boratomer og nitrogenatomer danner 109 ° 28 ”med bindingslængden på 0,177 nm.

Hvert lag i en CBN-krystal er sammensat af nitrogenatom eller boratom, og monolaget sammensat af nitrogenatomet og monolaget sammensat af boratom veksler med hinanden og er sammensat efter princippet om tæt pakning af kugler. Både CBN og diamant er zinkblende sp3 hybrid kubisk struktur, begge gitterkonstanter er meget ens, og bindingsbindingerne er dybest set de samme. Så strukturernes lighed bestemmer deres lignende ydelse.

Sammenlignet med diamant har CBN lavere termisk ledningsevne og hårdhed. Det skyldes, at nitrogen-borbindingen i CBN har ca. 22% ikonicitet, hvilket også forårsager højere varmemodstand og større påvirkning af termisk modstand af CBN end diamantens. CBN har seks svage bindinger langs (011) ansigt, så det har bedre selvskarphed end diamant.


Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com