info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Den slidstilstand og årsager til resinslibende hjul

Den slidstilstand og årsager til resinslibende hjul

Mar 28, 2018

Slidssituationen og årsagerne til harpiksslibeskiver


Harpiks slibeskiven er meget skarp, når det begynder at fungere, men efter lang tid virker det langsomt. Faktisk har hvert hjul en vis levetid. Det er meget sikkert at bruge det inden for gyldighedsperioden. For at kende dens præstationer skal vi derfor undersøge slidssituationen og dens grunde:

A. Slibemiddel slid. Der findes ofte en række højhårdhedspartikler i emnematerialet. Når slibepartiklerne og emnerne gnides, bliver det slibende slid.

B. Oxiderende slid. Almindelige slibemidler er oxider, carbider og nitrider. Oxidslibemidler er stabile i luften. Overfladen af andre slibemidler vil forårsage oxidation ved høje temperaturer, hvilket medfører gradvis slitage.

C. Diffusionstøj. Det betyder, at når slibemidlerne kommer i kontakt med emnet ved en høj temperatur, vil diamantslibeskiveelementerne diffunde for at forårsage svækkelsen af slibens overfladelag og derefter producere slid. Den gensidige diffusion af elementer mellem to materialer er tæt relateret til deres kemiske sammensætning. I diamantslibemiddelet er carbonforbindelsen til at opløse i jern større end i boritridridslibemiddel, så diamanthjulene er ikke egnede til slibestål.

D. Termisk stressskader. Under slibeprocessen vil den slibende arbejdsflade øjeblikkeligt stige til en høj temperatur, og slibeskiven vil blive kold af slibevæsken. Derefter er frekvensen af de kolde og varme cykler den samme som rotationshastigheden af slibeskiven, således bliver det dannet en stor vekslende termisk spænding på slibefladen. Termisk stress vil bryde overfladen. Termisk stressskader afhænger hovedsageligt af slibens termiske ledningsevne, koefficienten for lineær ekspansion og udførelsen af slibevæsken. Jo mindre termisk ledningsevne, jo større koefficienten for lineær ekspansion er, desto bedre er kølevæsken af slibevæsken. Og så desto større er termisk stress, det er lettere at gøre slibeskader under termisk chok. Den termiske ledningsevne rækkefølge af forskellige slibemidler er diamant, kubisk bornitrid, siliciumcarbid, korund.

Ovenstående årsager til slid eksisterer ikke på samme tid. Ifølge forskellige slibemidler vil emnematerialet og slibningsforholdene, de vigtigste slidårsager også være forskellige.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com