info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Forskning fremskridt på overfladebelægning diamantpulver

Forskning fremskridt på overfladebelægning diamantpulver

Dec 24, 2020

De metaller, der anvendes til diamantoverfladebelægningen, inkluderer hovedsageligt kobber, titanium, nikkel, wolfram, molybdæn, sølv osv., Hvilket forbedrer trykstyrken af ​​diamantpartikler, den termiske ledningsevne af slibeværktøjer og levetiden. Der er også mange processer til belægning af diamantoverfladen, herunder primært: kemisk belægning, galvanisering, magnetronforstøvning, vakuumfordampning og så videre. Da slibevæske, fin slibeskive, trådsav kræve relativt fin partikelstørrelse af diamantpartikler, er det nødvendigt at belægge metal på overfladen af ​​finkornet diamantpulver.

Den vigtigste kemiske komponent i syntetisk diamantpulver er kulstof, som tilhører den samme allotrop af kulstof som grafit. Dens krystalform kan opdeles i oktaeder, terning, kubisk-oktaedrisk polyform og så videre. De kemiske egenskaber er: hydrofobicitet, kemisk stabilitet ved stuetemperatur, oxidation ved høj temperatur, og grafitisering opstår, når den opvarmes til en bestemt temperatur.

Kemiske egenskaber: Diamanthårdheden er 10 på den gamle Mohs-skala og 15 på den nye Mohs-skala. Vickers-hårdhedsværdien er ca. 100 GPa, og Knoop-hårdhedsværdien er 90 Gpa. Diamanterne er de hårdeste materialer. Kompressionsstyrken er ca. 3 ~ 5GPa, og trykstyrken målt ved indrykningsmetoden er 1,3 ~ 2,5GPa, som har et højt elastisk modul og en lille komprimeringskoefficient.

På grund af disse egenskaber ved diamanter anvendes den i vid udstrækning til fremstilling af slibeværktøj og skæreskiver, og dens ydeevne er meget højere end almindelige slibeprodukter. I henhold til den nuværende nationale standard GB / T7990-1998 kaldes diamantpulver med en partikelstørrelse lig med eller finere end 54 um mikrodiamantpulver. Dens vigtigste anvendelser inkluderer: direkte anvendelse eller fremstilling af diamantpasta, frit slibning eller polering, kan opnå spejlfinish. Som råmateriale til fremstilling af store polykrystallinske partikler kan brug af fint pulver med belægningsmetaller på overfladen af ​​emnet være øget slidstyrke.

I henhold til slibemekanismen foreslog Nicodall i 1965 grundlaget for, at diamantslibemidler med belægningsmetaller kunne øge slibeskivenes levetid med mere end 50%. Folk fornyede interessen for forgyldt diamant. Efter 1966 optrådte DeBeer Company, USA, Sovjetunionen og andre lande kobberbelægning og nikkelbelægningslibemidler. Denne form for slibemiddel blev først anvendt på slibeværktøjer med harpiksbinding og opnåede stor succes. Senere blev belægningsslibemidler med titanium, sølv, wolfram, molybdæn og andre metaller udviklet og udvidet til sintret metalbinding, elektropletteret og keramisk binding slibeværktøj.

De forskellige unikke fysiske og kemiske egenskaber ved belægning kan ikke kun øge diamantpartiklernes styrke og bindingsstyrken med bindemidlet, men har også funktionen til isoleringsbeskyttelse af diamantoverfladen og diamantstrukturen. Det hjælper med at forhindre, at diamanten oxideres og grafiteres under brug. Især i slibeværktøjer med harpiksbinding er belægningens termiske ledningsevne mellem diamant og harpiks, hvilket effektivt kan bremse den termiske skade på harpiksbinding forårsaget af slibevarmen og derved forlænger dens holdbarhed og gør levetiden øget 50% ~ 95%.

JR-firmaet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasset binding, metalbinding og galvaniseret slibeskive.

Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com