info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Forskning fremskridt på Overflade Coating Diamond Powder

Forskning fremskridt på Overflade Coating Diamond Powder

Dec 24, 2020

De metaller, der anvendes til diamant overfladebelægning hovedsagelig omfatter kobber, titanium, nikkel, wolfram, molybdæn, sølv, osv., som forbedrer trykstyrken af diamantpartikler, den termiske ledningsevne af slibende værktøjer og levetiden. Der er også mange processer til belægning af diamantoverfladen, herunder primært: kemisk plating, galvanisering, magnetron sputtering, vakuumfordampning og så videre. Da slibevæsken, finslibningsskiven, trådsaven kræver relativt fin partikelstørrelse af diamantpartikler, er det nødvendigt at belægge metal på overfladen af finkornet diamantpulver.

Den vigtigste kemiske komponent i syntetisk diamant pulver er kulstof, som hører til den samme allotrope af kulstof som grafit. Dens krystal form kan opdeles i octahedron, terning, kubik-octahedral polyform og så videre. De kemiske egenskaber er: hydrofobicitet, kemisk stabilitet ved stuetemperatur, oxidation ved høj temperatur, og grafitisering opstår, når opvarmet til en bestemt temperatur.

Kemiske egenskaber: Diamantens hårdhed er 10 på den gamle Mohs-skala og 15 på den nye Mohs-skala. Den Vickers hårdhed værdi er omkring 100 GPa, og Knoop hårdhed værdi er 90 Gpa. Diamanterne er de hårdeste materialer. Trykstyrken er ca. 3~5GPa, og trykstyrken målt ved indrykningsmetoden er 1,3~2,5 GPa, som har en høj elastisk modulus og en lille kompressibilitetskoefficient.

På grund af disse egenskaber af diamanter, er det meget udbredt i fremstillingen af slibende slibeværktøjer og skæreskiver, og dens ydeevne er meget højere end almindelige slibende produkter. Ifølge den nuværende nationale standard GB/T7990-1998, diamant pulver med en partikelstørrelse svarende til eller finere end 54 um kaldes mikro diamant pulver. Dens vigtigste anvendelser omfatter: direkte brug eller fremstilling diamant pasta, frit slibning eller polering, kan opnå spejl finish. Som råmateriale til fremstilling af store partikler af polykrystallin, ved hjælp af fint pulver med belægningsmetaller på overfladen af emnet kan øges slidstyrke.

I 1965, ifølge slibemekanismen, foreslog Nicodall det grundlag, at diamant slibemidler med belægningsmetaller kunne øge slibehjulets levetid med mere end 50%. Folk fornyet interesse i belagt diamant. Efter 1966, DeBeer Company, USA, Sovjetunionen og andre lande alle syntes kobber-belægning og nikkel-belægning slibemidler. Denne form for slibemiddel blev først anvendt til harpiks obligation slibende værktøjer og opnåede stor succes. Senere, belægning slibemidler med titanium, sølv, wolfram, molybdæn og andre metaller blev udviklet og udvidet til sintret metal binding, elektroplerede og keramiske bånd slibende slibeværktøjer.

De forskellige unikke fysiske og kemiske egenskaber af belægning kan ikke kun øge styrken af diamantpartikler og limning styrke med limning agent, men også har funktion af isolation beskyttelse af diamant overflade og diamant struktur. Det hjælper med at forhindre diamanten i at blive oxideret og grafitiseret under brug. Især i harpiks obligation slibende værktøjer, den termiske ledningsevne af belægningen er mellem diamant og harpiks, som effektivt kan bremse den termiske skade af harpiks binding forårsaget af slibning varme, og dermed udvide dens holdbarhed og gøre levetiden øges med 50% ~ 95%.