info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Produktion og udviklingstendens af syntetisk diamantmikropulver

Produktion og udviklingstendens af syntetisk diamantmikropulver

May 07, 2020

Diamantmikropulver er et slags superhårdt materiale til fin slibning og polering i verden. Med hensyn til dets partikelstørrelse hører det til mikron-, submicron- og nanometerpulver. Sammenlignet med grovkornet pulver er dets specifikke overfladeareal og specifikke overfladefunktionelle grupper steget markant, så funktionen mellem partiklerne steg kraftigt i løbet af produktionsprocessen. Yderligere med forfining af partikelstørrelse blev manglerne i partiklen selv øget, og styrken er bundet til at stige. Det kan ses, at produktionsprocessen for diamantmikropulver er ret vanskelig. Det er ikke kun processen med raffinering af partikler, men også som ændringer i krystalstruktur og overfladiske fysiske og kemiske egenskaber. Derfor er produktionsprocessen for diamantmikropulver et tværfagligt teknisk og teknisk problem, der involverer maskiner, pulveringeniør, mekanik, fysisk kemi, moderne instrumenter og testteknologi.

Med udviklingen af ​​high-end fremstilling er overfladefinishen på mange præcisionsanordninger meget høj. For eksempel kræver computerskiver, magnetiske hoveder, optiske kommunikationsenheder, optiske krystaller, halvlederunderlag og andre enheder præcisionspolering. Hvis der er buler, ridser eller andre genstande på overfladen, der overskrider det tilladte område, garanteres nøjagtigheden og ydeevnen ikke. Derfor har produktionen af ​​diamantpulver følgende udviklingstendenser:

1. Automation af produktionsudstyr til diamantmikropulver

Diamantmikropulver opnås ved at knuse og klassificere grovkornet enkeltkrystalldiamant. Generelt er der tre grundlæggende mekanismer til at knuse grove materialer til mikron- eller submikronpartikelstørrelse, nemlig knusning, hvilket er temakanisk påvirkning: direkte påvirkning og slibning mellem bevægende partikler ved høj hastighed (9 m / se ovenfor). Kuglemøllen af ​​tromme er det knusningsudstyr, der hovedsageligt er baseret på knusning, og som også har en passende mængde mekanisk lav hastighed. Det er en almindelig metode til fremstilling af diamantpulver ved hjælp af en kuglemølle til at knuse diamanten. Denne knusningsmetode er blevet anvendt til fremstilling af diamantpulver i Kina i mange år og har opnået tilfredsstillende resultater. På grund af manglerne med lav produktionseffektivitet er den imidlertid erstattet af en jetmølle, der bruger trykluft som arbejdsmedium. Den komprimerede luft sprøjtes med høj hastighed ind i det findelte kammer gennem en speciel supersonisk dyse. Bevægelsen forårsager stærk kollision, friktion og skæring mellem materialerne for at opnå formålet med at knuse. Den høje hastighed påvirkningskollision bryder partiklenes volumen, og skære- og slibeaktionen bryder partikernes overflade. Denne knusningsmetode er meget gavnlig for produktionen af ​​diamantpulver, fordi den kan producere en mere ideel partikelform. Fordelen ved luftstrømsknuseren er, at den ikke er begrænset af den mekaniske lineære hastighed og kan forårsage meget høj luftstrømningshastighed. Fra princippet om knusning er denne maskintype mere lovende for produktion af diamantpulver.

Partikelstørrelsesklassificering er en meget vigtig proces i produktionsprocessen for diamantpulver. Det vedrører produktionseffektivitet og kvalitet af diamantmikropulvere. På nuværende tidspunkt er en vidt anvendt partikelstørrelsesklassificeringsmetode til diamantmikropulvere i Kina en proces, der kombinerer naturlig sedimentation og centrifugering. Den naturlige sedimenteringsmetode er en sorteringsmetode, der direkte anvender Stokes' s lov. I henhold til princippet om, at partiklerne med den samme specifikke tyngdekraft har forskellige sedimenteringshastigheder i vand på grund af forskellige partikelstørrelser, klassificeres partikelstørrelsen ved at kontrollere dens sedimentationshøjde og -tid. Selvom det er praktisk at betjene, og at den er stabil, er produktionscyklussen lang og arbejdseffektivitet er lav. Således har mange producenter udviklet automatisk klassificeringsudstyr ved hjælp af computer- og frekvensomformningskontrolteknologi til at oprette fire systemer til automatisk omrøring, automatisk pumpning og automatisk vandcirkulation og computerstyring. Sammenlignet med manuel sortering kan effektiviteten øges med {{1} } til 20 gange.


Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com