info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Polykrystallinsk diamant værktøj slibning

Polykrystallinsk diamant værktøj slibning

Nov 06, 2020

Der er tre vigtigste slibemetoder, der almindeligvis anvendes til polykrystallinske diamant værktøjer: den ene er at bruge en harpiks obligation eller forglasset obligation finkornet diamant slibehjul til præcision slibning; den anden er at bruge en høj-hårdhed stålskive (eller agat skive) uden slibemidler er direkte udsat for slibning forarbejdning; en anden er at bruge en højhastigheds-roterende støbejern disk, suppleret med diamant pulver til slibning forarbejdning. Slibning er en vigtig del af fremstillingen af polykrystallinske diamant værktøjer, kan bruges som en fin polering proces for polykrystallinske diamant værktøjer.

(1) Slibning med diamanthjul

Slibning processen med polykrystallinsk diamant værktøjer med diamant slibehjul svarer til andre slibehjul, bortset fra at modellen af slibehjulet er anderledes. Generelt slibehjul med en koncentration på 50%-70% og en harpiksbinding /forglasset binding med en partikelstørrelse på W40-W7 til slibning. Når du bruger en diamant slibehjul til at male og behandle polykrystallinsk diamant værktøjer, da slibning af PCD materiale af diamant gryn i slibehjulet er hovedsagelig en proces med interaktion mellem to objekter med samme hårdhed og egenskaber. Det er stort set forskellig fra den traditionelle slibeproces, så PCD slibemekanisme og slibning proces har deres egne egenskaber.

(2) Slibning med højhastighedsstålskiver

Det grundlæggende princip i højhastighedsstålskiveslibning af polykrystallinsk diamantværktøj er, at PCD-emnet gnider mod højhastighedsstålskiven under et vist tryk, som genererer friktionsvarme og derefter øger temperaturen på glidegrænsefladen og slibefladen. Den høje temperatur, der genereres på PCD er til gavn for oxidation, grafitisering, diffusion, limning og termisk stress fraktur af diamant korn på glidende interface i PCD, således at opnå formålet med slibning.

Det kan ses fra de kemiske egenskaber af diamant er, at nogle metalelementer kemisk kan reagere med det at fremme sin opløsning. Hvis materialet i slibeskiven indeholder de ovennævnte metalelementkomponenter, vil det fremme spredning, limning og termisk erosion af diamanten ved slibende glidende interface, hvilket vil bidrage til at forbedre effektiviteten af slibeprocessen. Men temperaturen af slibning glidende interface bør ikke være for høj, ellers vil det påvirke overfladekvaliteten af slibning proces.

(3) Slibeproces

Den slibende slibning af polykrystallinsk diamant værktøj er en af de traditionelle forarbejdningsmetoder. I slibende slibning proces, spaltning og skørhed af korn er en af de vigtigste fjernelse metoder i slibning PCD proces. Skarpe slibende kerner ved høj hastighed vil være skrabe PCD med korrekt tryk, som vil producere et stort antal skadelige ridser på overfladen af diamant korn. Disse ridser kan opdeles i plast ridser og sprøde ridser. Denne metode er også en vigtig mekanisk fjernelse metode til PCD materialer. Desuden er der mange termokemiske fjernelse metoder såsom grafitization fjernelse, termisk erosion fjernelse, diffusion fjernelse, og oxidation fjernelse, men den termokemiske fjernelse metode ikke indtager en større position i fjernelsen af slibning PCD materialer. Slibeslibning har høj præcision, men dens effektivitet er ekstremt lav. Men når bistået med ultralydsslibning, vil effektiviteten blive væsentligt forbedret.


JR selskab har specialiseret sig i diamant og CBN værktøjer, herunder harpiks obligation, forglasset obligation, metal obligation og elektroplated slibehjul.

Velkommen til at vide mere information:www.jrdiamondtoolsgroup.com