info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Belagt CBN til luftfartsapplikationer.

Belagt CBN til luftfartsapplikationer.

Nov 08, 2019

Meget stabile belagte CBN-hjul leverer de bedste resultater defineret af perfektion

Brugen af metaller startede meget tidligt, da menneskelige civilisationer lærte videnskaben om metallurgi og alkymi. Gennem hele tiden har vi udviklet forbedringer og improvisationer, der blev udført som svar på de stadig overlegne anvendelser af mangfoldighed i den sociale økonomi. Nogle applikationer var udfordrende nok til at blive forsøgt med de almindelige teknologier og berettigede specielle teknikker. Luftfartssektoren er et sådant udfordrende felt, hvor ethvert aspekt kræver præcision og kvalitet på superniveau; hvis ikke, alt inklusive liv ville være på spil! En specifik udfordring udvikler sig fra superlegeringer, der bruges til fremstilling af turbineblade og skovle. Mens legeringerne er udviklet, der er ekstremt hårde, giver evnen til at bearbejde dem på den tilpassede måde vanskelighederne. Belagte CBN-slibehjul er udviklet til at levere de krævede funktionelle egenskaber og dimensioner.

Hvorfor er belagte CBN-hjul bedre valg inden for rumfartsproduktion?

Diamond er med rette blevet accepteret som et stort slibemiddel på grund af dets overordnede hårdhedskvotient. Selvom det effektivt fjerner materialet fra det hårdeste af metaller og ikke-metalliske underlag, ændres ligningerne markant, når det kommer til rumfartsektoren; hovedsageligt på grund af de superlegeringer, der bruges til fremstilling af komponenterne, som f.eks. motorturbiner. Disse legeringer er ingen almindelige komplekser, men er bevidst udviklet til at modstå ekstremt høje forbrændingstemperaturer til en størrelse på 1400 grader celsius eller mere! Dette garanterer meget alsidig struktur, som også giver udfordringen med at blive bearbejdet til ønskede dimensionelle egenskaber.

Brug af diamanter har vist sig upassende, fordi disse begynder at miste deres karakteristiske hårdhed ved temperaturer på 800 grader celsius eller mere - en termisk tilstand, der nødvendigvis udvikler sig, når diamantværktøjer finder slag med superlegeringer med henblik på bearbejdning! Belagte CBN-hjul har opnået en fordel langs denne dimension, da disse kan modstå de slagdrevne supertemperaturer uden at miste hårdheden og dermed uden at blive slidt. CBN-hjulfabrikantvirksomheder fremstiller forskellige produkter, der passer til kravene til forskellige luftfartskomponenter.

Belagte CBN-hjul tjener effektivt ved høje temperaturer

Forpladerede CBN-slibehjul har faktisk et lag af CBN eller kubisk bornitrid - en forbindelse, der er meget modstandsdygtig over for de ekstreme temperaturer, i modsætning til diamanter! Dette gør slibehjulene meget effektive til præcision af materialefjernelsesfunktioner, fordi den høje temperatur, der produceres på grund af stød, ikke denaturerer slibelaget. CBN er også kemisk inert; især sammenlignet med affiniteterne, som diamant udviser for jern ved høje temperaturer.

Elektropletteringsteknologien

Elektropletteringsteknologien anvendes til at fremstille de belagte CBN-hjul, og et tyndt lag af det super-slibende kubiske bornitrid aflejres på et fast kernehjul. Fremstillingen af disse hjul skal udføres på en kontrolleret måde, således at bindematerialet forbliver under spidserne af slibekornene. Dette sikrer bedre effektivitet og mindre strømforbrug. Et slidt hjul er ofte tilgængeligt til elektroplettering uden at skulle udskiftes med et nyt. Dette forvandles direkte til økonomien ved fremstilling / drejning af rum- og rumkomponenter og gasturbiner.

JR selskab har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com