info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Metode til forbedring af bindekraften mellem diamant og krop i diamantværktøjer

Metode til forbedring af bindekraften mellem diamant og krop i diamantværktøjer

Jan 30, 2019

Diamant er meget udbredt i fremstillingen af diamantværktøjer på grund af dets fremragende fysiske og kemiske egenskaber, såsom høj hårdhed, høj styrke og høj slidstyrke. Problemet med utilstrækkelig fastholdelse af strøm, partikelafstivning, oxidation og grafitisering i diamantværktøjet har imidlertid alvorlig indflydelse på værktøjets levetid og effektivitet. To hovedmetoder til forbedring af bindekraften mellem diamant og base i diamantværktøjer: Overflademetallisering og overfladeforarbejdning til forbedring af mekanisk indsættelseskraft af diamant og krop; brug af dampaflejring, strømløs plating og eftervarmebehandling, saltbad til fremstilling af diamant Former en kemisk binding med metalet. Ved at implementere ovenstående fremgangsmåde kan problemet med partiklens bindekraft i diamantværktøjet effektivt løses.

1. Forbedre mekanisk indstillingskraft

Overfladebehandlingen af diamanten udføres ved overflade metallisering og overfladeforarbejdning, således at diamanten kan blive godt infiltreret og indlejret af slagtekroppen og derved forøge bindingen mellem slagtekroppen og diamantpartiklerne i diamantværktøjet.

1)

Overflade metallisering

Efter at overfladen af diamanten er metalliseret, har overfladen af diamanten metalliske egenskaber. Overfladelaget fylder ikke kun mikroporerne og revnerne af selve diamanten, men fremmer også befugtningsevnen mellem diamanten og slagtekroppen og kan forbedre den tætte binding mellem diamantpartiklerne og metalet.

2) Overfladebearbejdning

Råbearbejdningsmetoden bruges til at danne nogle små huller og revner på diamantoverfladen, hvilket øger diamantets overflademudhed for at forbedre diamantens og metalets mekaniske integrationskraft og forbedre "mekanisk ankerkæde" -effekt. Der er to andre funktioner til at forøge ruden af diamantoverfladen: For det første udgør den ruede diamantoverflade nogle små konkave overflader. På grund af den store adsorptionskraft på diamantoverfladen er det gavnligt for adsorptionen af metalioner i overfladen. Efterfølgende elektrofri plating og galvanisering; den anden er at forbinde noget af den oprindelige konkave overflade og dislokation på diamantoverfladen, der danner et trin på diamantoverfladen, hvilket giver gunstige betingelser for væksten af elektrofri plating eller galvaniseret metalaflejringslag.

2. Forbedre kemisk bindingskraft

Ved at behandle diamanten ved en høj temperatur danner carbonatomerne på overfladen en metal / carbon-kemisk binding med metalatomet, hvorved der udøves en stærk binding mellem diamantpartiklerne og værktøjskropsmetallet gennem broens funktion.

1) Dampaflejringsmetode.

Dampaflejringsmetoden er opdelt i fysisk dampaflejring og kemisk dampaflejring ifølge handlingsmekanismen. Under vakuum fordampes metallen i atomer, molekyler eller ioner og aflejres direkte på overfladen af den belagte del, kaldet vakuumdampaflejring (PVD). Afhængigt af forgasningsfremgangsmåden af det filmdannende materiale kan PVD-fremgangsmåden yderligere opdeles i vakuumfordampningsplating, vakuum-mikroinddampning, vakuumsputteringplating og vakuumionplating. Kemisk dampaflejring (CVD) er en fremgangsmåde, hvor en gasformig forbindelse (såsom et halogenid) indføres i et reaktionskammer, hvori et belagt element placeres under et bestemt tryk, temperatur og tid under et bestemt tryk, temperatur og tid og er termisk dekomponeret eller kemisk kontaktet med emnet. Syntetiseres for at danne et pletteringslag.

2) Varmebehandling efter kemisk belægning

Diamantoverfladen er belagt med et metal, som er kemisk bundet til carbon ved den ovennævnte elektrofri pletteringsmetode, og derefter placeres den belagte diamant i en vakuumovn til varmebehandling for at danne et ønsket karbid på overfladen af diamanten, hvilket gør det nemt at danne infiltreret med almindelige metaller.

3) Saltbadmetode.

Ved høj temperatur opvarmes det diamantaktive metal eller legeringen for at smelte ind i diamantoverfladen og trænger ind i mikroporerne og revnerne under påvirkning af kapillær kraft for at danne et lag af metal eller legering på diamantoverfladen. Forbindelsefilm.