Hjem > Nyheder > Indhold

Tilpasning af harpiksslibning af hjul til emnet

Oct 31, 2019

Superabrasive slibehjul har to lige så vigtige komponenter. Mens kornet (diamant eller CBN) udfører arbejdet, kunne det ikke fungere uden at en partner holder det på plads. I tilfælde af

Superabrasive slibehjul har to lige så vigtige komponenter. Mens kornet (diamant eller CBN) udfører arbejdet, kunne det ikke fungere uden at en partner holder det på plads. I tilfælde af harpiksbindingsslibehjul er den partner fenolharpiks.

Fænolens hårdhed sammen med kornstørrelse og koncentration bestemmer hjulets levetid, materialefjernelseshastighed og den endelige overfladefinish. CDT styrer disse tre parametre nøjagtigt, hvilket giver brugerne mulighed for at matche et hjul til det bestemte emne-materiale og type slibefunktion. Valg af det bedste hjul afhænger dog af at forstå forholdet mellem hårdhed, kornstørrelse og koncentration og hjulets slidmekanisme.

  HJULVÆRDIGE MEKANISMER

Når korn skærer gennem emnet, bliver kanterne kedelige. I tilknytning hertil eroderer chips fra skæreprocessen harpiksen, frigiver gammelt korn og udsætter friske kanter. Den hastighed, som frisk korn udsættes for, er kritisk. Døde kanter har en tendens til at gnide mod emnet, skærekræfter går op, og der frembringes mere varme, måske brænder emnet. Omvendt, hvis slibes frigøres tidligt, slides slibehjulet hurtigere end nødvendigt, hvilket resulterer i hyppigere udskiftning.

HÅRDHED  

Materialer med hårdt emne, som keramik og carbider, har en tendens til at sløve skærekanter hurtigt, men fordi flisene er små og sprøde, er harpiksslitagen lav. I denne situation er det bedst at bruge et blødere hjul for at sikre en tilstrækkelig forsyning med friske nye skærekanter.

Blødere materialer, som stål og høje nikkellegeringer, (som bør males med CBN snarere end diamant) producerer længere, mere duktile chips. Disse eroderer harpiksen hurtigere, hvilket i et blødt hjul resulterer i overdreven slid.

Producenter af harpiksslibehjul justerer hårdheden ved at variere blandingen af fyldstoffer i den fenoliske harpiks. Den resulterende hjulhårdhed udtrykkes i en skala fra A (blødeste) til Z (hårdest), selvom superbrasive hjul generelt er tilgængelige lige for området fra O til U. Hvis et hjul uden for dette område antages nødvendigt, skal du konsultere med produktspecialister her hos CDT.

KONCENTRATION

Dette henviser til andelen af superbrasivt korn i harpiksen og udtrykkes i en skala fra 25, 50, 75 og 100. Den højeste værdi indikerer et forhold mellem vægt og volumen på 72 karat pr. efter volumen.

En højere koncentration betyder flere skærepunkter, hvilket resulterer i hurtigere fjernelse af materiale, men øger også hjulomkostningerne. Koncentration påvirker også overfladefinish: en lavere koncentration vil typisk blive brugt til efterbehandling end til råning.

GRIT STØRRELSE

Større slibepartikler fjerner mere materiale på hver passage, så der bruges grovere korn til grov bearbejdning og ved slibning af blødere materialer. Mindre partikler sænker skærekræfterne, så de bruges til hårdere materialer såvel som efterbehandling.

MATCH HJULET TIL Arbejdsstykket

Valget af slibehjul afhænger af emnet af emnet og om rå eller efterbehandling. Hårdere materialer bør generelt males med et blødere hjul og lille kornstørrelse. Blødere materialer er bedre underlagt med hårdere hjul og større korn. Grytkoncentration bør vælges, så den passer til typen af slibefunktion - ru eller efterbehandling.JR selskab har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Harpiksbindingsslibehjul: http://www.jrdiamondtoolsgroup.com/resin-bond-grinding-wheels/