info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Vigtigste kvalitetsproblemer ved slibning af hjul

Vigtigste kvalitetsproblemer ved slibning af hjul

Jul 16, 2020

I slibeprocessen kan vi imødekomme mængdeproblemerne som nedenfor.

1. Den roterende styrke er ukvalificeret.

Svingningsstyrke refererer til slibeskæringshjulets evne til at modstå revner under centrifugalkraftens virkning under slibeskivens rotation og afspejler størrelsen af ​​slibeskivets trækspænding. Det er en meget vigtig indikator ved fremstilling og brug af slibeskiver. For at sikre en sikker brug af slibeskiver angiver standardkvalitetssystemet ukvalificeret svingningsstyrke som" fatale fejl" ;, det vil sige" defekter, der er farlige eller usikre for brugerne eller udstyr" ;.

Afstanden mellem operatøren og slibeskiven er tæt. Når forskellen i svingstyrken får slibeskiven til at gå i stykker under skære- eller slibeprocessen, er det let at forårsage en ulykke med kvæstelse og død.

2. Den statiske balance er ukvalificeret.

Når slibeskiven roterer, skyldes vibrationen massepunktet og rotationscentret. Denne tilstand kaldes slibeskivenes ubalance. Ubalance mellem slibeskiven vil medføre meget skade:

Virker på slibemaskinens leje, hvilket får hovedakslen til at vibrere og fremskynde slid på kværnens hovedaksel;

Svingstyrken på slibeskiven øges yderligere. Den roterende styrke reduceres, og det kan endda forårsage brud under rotation;

Slibeskiven og emnesystemets vibrationer intensiveres, hvilket manifesteres ved udseendet af vibrationslinier på emnet. Og bearbejdningsnøjagtigheden og overfladeruhed bliver værre;

Påvirker slibeskivenes selvslibning ensartethed, og få slibeskiven til at slides ujævnt.

Slibeskiveens statiske balance er også en af ​​de vigtigste kvalitetsindikatorer, der afspejler slibeskivets egenskaber og ydeevne. Den ukvalificerede statiske saldo er opført som" majordefekter" i standarden, det vil sige" reducerer produktets ydeevne alvorligt og har en alvorlig indvirkning på ydelsen af ​​de forarbejdede dele" ;.

3. Hårdhed er ukvalificeret.

Slibeskivehårdhed henviser til bindemidlets modstandsdygtighed over for adskillelse af slibende partikler fra overfladen af ​​slibeskiven under påvirkning af ekstern kraft. Eller vi kan forstå vanskeligheden ved de slibende partikler, der er slukket fra overfladen af ​​slibeskiven. Hårdhed kan nøjagtigt afspejle slibehjulets slibeevne og er en af ​​de vigtige indikatorer til at måle slibeskivens kvalitet. Der er to krav til vurderingen af ​​slibeskivernes hårdhed:

Hårdhedens ensartethed (forskellen mellem hårdhedsværdierne på hvert punkt) skal opfylde kravene i standarden;

Hårdhedens overensstemmelseskrav, dvs. gennemsnitsværdien af ​​hårdheden (gennemsnitsværdien af ​​målepunktet for hårdhed ved hvert mål) skal være inden for det tilladte område, der er specificeret af standarden.

4. Arboret af slibeskiven er ukvalificeret.

Slibeskivets indre hul er installationsstandarden, og den ukvalificerede slibediameter er angivet som" majordefect" i standarden. Når huldiameteren er større, opstår excentriciteten efter slibeskiven, hvilket gør slibeskiven ubalanceret. Det forværrer vibrationen under højhastighedsrotation og påvirker slibeprocessens kvalitet og endda får slibeskiven til at beskadige udstyret. Hvis huldiameteren er for lille, kan slibeskiven ikke installeres og bruges. Hvis den er tvangsinstalleret, kan hovedakslen blive ridset, og slibeskiven kan blive beskadiget, hvilket får slibeskiven til at gå i stykker under drift.

5. Logo-fejl

Slibeskivemærket angiver slibeskivets grundlæggende ydeevne, som spiller en vigtig rolle i vejledningen af ​​brugeren. Mærkefejl er angivet som" majefejl" i standarden.

6. Ukvalificeret end ansigt løb ud og radial løb

Ukvalificeret endefladeudløb og radial udløb vil forårsage afbøjning af slibeskiven under rotation og påvirke balancens ydeevne, hvilket vil påvirke værktøjsmaskinen og emnet, så det skal kontrolleres inden for det tilladte område.


Venligst velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com