Hjem > Nyheder > Indhold

Introduktion til Superhard Material Resin Bond Slibeskive Forming Technology-2

Jul 13, 2018

Introduktion til superhard materiale harpiksbinding slibeskive dannende teknologi- 2

støbning

Basisforberedelse

Da aluminiumsubstratet er forurenet med olie og urenheder under forarbejdning, skal substratet rengøres med benzin eller xylen før brug. Derefter påføres epoxy eller flydende phenolharpiks på kontakten mellem substratet og materialet for at sikre slibemiddelet og substratet en stærk kombination. Især for et substrat uden et ikke-diamantlag har den fælles del ingen knurling og riller, og klæbemidlet bør påføres.

Mould samling

Den del, der kommer i kontakt med støbeemnet, er jævnt belagt med et frigivelsesmiddel, såsom molybdendisulfid, zinkstearat, sæbevæske, silikonefedt mv. For at forhindre, at slibeskiven fastgøres af støbevæggen og ved samtidig reducere ydersiden af materialelaget og støbevæggen under støbning for at undgå tryktab så meget som muligt. Derefter samles basekroppen på drejeskiven til brug.

Non-diamond lag trykke

Sæt ikke-diamantmaterialet i hulrummet, bland det jævnt og tamp det hvis det er vanskeligt at fodre en gang, kan det opdeles i to eller tre gange og derefter presses med foderringen; tryk derefter på trykringen og send den til pressen for koldtryk. Kopper, skåle, underkåber, ensidige konkave, dobbeltsidede konkave slibeskiver, trykkes for at gøre ikke-diamantlaget og underlaget på samme niveau. Det parallelle slibeskive er koldpresset til 1,5 til 2 gange den krævede tykkelse.

Diamantlag trykke

Fjern ikke-diamantlaget blank, grove kontaktfladen af det ikke-diamantlag og diamantlaget, påfør et lag epoxylignende klæbemiddel, genform sæt derefter diamantlaget, rør, flad og kompakt; Sæt trykringen og hornet på, læg det i varmt tryk til presning; Efter fladningen på toppen skal du fjerne hornet under dysebøsningen og derefter trykke bundpladen i støbeformen. Formålet med at tilføje horn er at gøre de to sider af formen jævnt presset og for at sikre, at tætheden af slibeværktøjerne er konsistent.

1. støbningstryk. Da klæbemidlet blødgør og strømmer under den varme presseproces og fylder alle dele af hulrummet, kræver det ikke for højt støbningstryk, og enhedstrykket er sædvanligvis 30 til 60 MPa.

2. trykhastighed. På grund af støbejerns finere partikelstørrelse er luften ikke let at løbe ud på grund af for hurtig hastighed, og det er let at forårsage lagring og skummende affald. Derfor er trykhastigheden sædvanligvis langsom; og efter tryk i et stykke tid frigives trykket og afluftes for at gøre luften og fordamper. Materialet undslipper tilstrækkeligt og bliver derefter repressuriseret til den angivne størrelse.

3 varmpressetemperatur. Den phenolharpiks er (180 ± 5) ° C; polyimidharpiksen er (235 ± 5) ° C.

4 hot pressetid. varierer med specifikationerne for slibeskiven.

Tabel 3 Forholdet mellem varmt pressetid og størrelse

Slibeskive specifikationer

diameter


mm

<150 og="">

150-200

250-400

tykkelse


Al tykkelse

<>

> 20

<>

> 25

Hot pressetid


min

40

40

60

90

120


aflæsning

Efter at slipværktøjet er færdigt og taget ud af pressen, afkøles det hurtigt, og støbeformens hylse, kernestangen, kernelegemet, trykringen osv. Fjernes. Denne operation skal udføres ved mekaniske aflæsningsforhold for at undgå påvirkning for at forhindre, at de harpiksbundne slibeskiver beskadiges, når molden fjernes. Fænomenet termisk udvidelse og sammentrækning af harpiksen er bemærkelsesværdig, og krympningen efter afkøling er forholdsvis stor, hvilket påvirker formfrigivelsen. For at sikre produktets kvalitet kan nogle slibeskiver ikke afkøles, og der kræves varmt stempling: såsom BW2, D2, PSX, PDX. Pulverbasens slibeskive har brug for en varm lossedorn; B, BW, D, PDA, PSA skal være varmudladet.