info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Introduktion til Superhard Material Resin Bond Slibeskive Forming Technology-1

Introduktion til Superhard Material Resin Bond Slibeskive Forming Technology-1

Jul 12, 2018

Introduktion til superhard materiale harpiksbinding slibeskive dannende teknologi-1

Støbning er en proces, i hvilken et blandet støbemateriale anbringes i en form og varmespresset til et blankt produkt med en vis form og styrke ifølge fremgangsmåden.

Superhard materiale harpiks slibeværktøj er for det meste varmtpressende. Princippet er, at harpiksen under presseprocessen smeltes og strømmes og gradvist polykondenseres eller halveres under trykholdingstiden for at sikre slibeværktøjets tæthed, styrke og hårdhed, idet der undgås klip som skumdannelse og skumdannelse. deformation af slibeværktøjer.

Udstyr og skimmel

Hot Press

Den varme presse er en slags hydraulisk presse, som har 50t, 63t, 100t, 200t, 500t, etc.Its konstruktion og transmission princippet er det samme som dem, der anvendes i almindelige støber. Forskellen er, at de øvre og nedre trykplader er udstyret med et varmesystem, og termoelementer bruges til at styre temperaturen for at sikre en konstant temperatur under varmt presse. Kraften i varmesystemet kan bestemmes af varmebalancen på det største slibeskive. Kraften af de forskellige typer presser ved hjælp af varmeanordningen er vist i tabel 1.

bord1 Tryk på varmeenergien

Tryk tonnage

50t

200T

500t

Varmesystemets effekt KW

6

10

14

 

Mold

Da strukturen af diamantslibeværktøjet er mere kompliceret end det almindelige slibeværktøj, er den anvendte støbeformkonstruktion også kompliceret. Det består i almindelighed af følgende dele: skimmelhylster, bundplade, dorn, kerne, ikke-diamanttrykring , diamant lamineret ring.

Da formen selv behøver at modstå en masse tryk, når harpiksbinding slibeskive s trykkes, er det nødvendigt at lave et godt udvalg af materialet til fremstilling af støbeformen, så støbeformen kan have tilstrækkelig styrke til at undgå deformation eller krakning under trykproces. Almindelig værktøjsstål, kulstofværktøjsstål, legeringsstrukturstål mv. anvendes. Under fremstillingsprocessen skal støbeformens inderside og den ydre ringflade af trykringen og positioneringskernen have god ruhed for at reducere friktionen under støbeformen. Skimmelsvampningen skal opfylde nøjagtigheden af anden niveau glidende kamp for at sikre produktets kvalitet. De specifikke krav er vist i tabel 2.

Basen

Fordi superharde slibemidler er dyre, kan de ikke fremstilles på samme måde som almindelige slibemidler. De kan kun laves af superharde materialer i slibelaget, og de er så smalle som muligt. Resten spiller kun rollen som at støtte slibelaget og montering på maskinens spindel, vi henviser til denne del som basis.

Slibesten af diamantharpiks har en aluminiumbase, en bakelitbase, en phenolisk aluminiumpulverbase, en phenolisk aluminiumfiberbase mv., Og en stålbase anvendes også som et substrat (såsom et meget tyndt harpiksskåret stykke).

Aluminium base

På nuværende tidspunkt er smedede aluminiumlegeringsmaterialer almindeligt anvendt som substrater i Kina. Det tilhører A1-Mg-Si-Cu legeringssystemet og har høj styrke, god plasticitet og anvendelighed. De mekaniske egenskaber (såsom styrke og stivhed) af smedede aluminiumlegeringer er mellem stål og phenol, hvilket betyder, at dens egenskaber er tættere på harpiksen end stål. Derfor bruges det mere i harpiksslibeskiver.

Formen og størrelsen af basen er tilpasset slibeskiven og kan bearbejdes på maskinen. Overflade ruheden af den bearbejdede overflade når generelt Ra 6,3 μm eller mere; For at binde sig fast med overgangslaget, dannes ofte riller og kogeplanter blomster på den fælles overflade. Fællesoverfladen er bredere og kan åbne flere riller. Den fælles overflade er smal og kan ikke rives, kun knurling. Sporet er generelt en lige rille med en dybde på 1 til 2 mm. Stort underlag kan også uddybes, men rilledybden skal være proportional med rillens bredde. I de smalle og dybe skyttegrav har materialet en lav densitet efter presning, og styrken er lav, hvilket ikke forbedrer effekten. For at lette formningen og forenkle støbeformen, for den formede hjulbase, en enkel form ligner det parallelle slibeskive er generelt dannet før formningen, og den nøjagtige geometriske form, som kræves til efterbehandlingsmetoden, anvendes, når formningen er hærdet.  

Bakelit base

Generelt kan det laves ved varm presning af 11-10 bakelitpulver. Bakelitpulveret har en lille gravitation, og de fremstillede slibemidler er lettere og har bedre elasticitet og er egnede til fremstilling af forskellige slibeskiver med små specifikationer. Fremstillingsprocessen er enkel, prisen er lav, men forarbejdningens ydeevne er dårlig.

Phenolisk aluminiumpulverbase

Der er to fremstillingsmetoder inden for industriel produktion: (1) Fenolharpikspulveret og aluminiumpulveret blandes først og fremmest ensartet og derefter presses varmt i en grundlæggende form og til sidst behandles til en ønsket basisform. (2) For det første kastet diamantlagsmateriale, koldtryk til den krævede størrelse, og sæt basematerialet blandet med phenolharpikspulver og aluminiumpulver og endelig varmpressedannelse. Dens egenskaber er: vægten er lidt lettere end aluminiummatrixen, elasticiteten er bedre, termisk ledningsevne er bedre end bakelitmatrixen, diamantlaget og substratet er meget tæt forbundet, men formen struktur er kompleks og driftskravene er høje.

Forskellige typer af basismaterialer har forskellige mekaniske egenskaber og vil have en vis indflydelse på slibendeffekten som følger:

1 Forholdet mellem basispræstation og slibningshastighed: Slibestyrkens slibeprocent (G-værdi) falder, da substratets elastiske modul E øges. Dvs. slipforholdet falder hurtigt, da sliphjulets stivhed stiger.

2 Forholdet mellem basen og kvaliteten af den bearbejdede overflade: Den generelle regel er, at slibeskiven med lavt elasticitetsmodul og et højt slibningsforhold har lav overflade ruhed. Basen af fenolisk aluminiumpulver er bedre end aluminiumbasen, og stålbundens ruhed er værre.

3 Forholdet mellem basen og slibepunktionen: Inden for et vist område øges slibestyrets slipevirkning, idet basens fleksibilitet øges (værdien af E falder), men når fleksibiliteten er for høj (E-værdien er meget lille), G-værdien Meget høj, slibeskiven bærer lidt, og effektiviteten reduceres.