info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvordan man med rimelighed vælger og bruger diamantslibehjul

Hvordan man med rimelighed vælger og bruger diamantslibehjul

May 15, 2020

I de senere år med det stigende anvendelsesområde af superhårdte materialer som diamant og kubisk bornitrid er markedskonkurrencen blevet mere hård. Slibning er i det væsentlige en proces, hvor et stort antal slibepartikler, der er tilfældigt fordelt på overfladen af ​​slibeskiven, fortsætter med at skære processen. På grund af den ekstremt høje hårdhed og slidstyrke af superhårdte materialer, såsom diamant og kubisk bornitrid, er slibemekanismen meget forskellig fra almindelige metalmaterialer. At studere forbrugsmekanismen for diamantslibehjul i processen med slibning af superhårdte materialer har afgørende betydning for den rationelle valg og anvendelse af diamantslibehjul.

Under betingelse af lav slibekraft og slibehastighed, efter at diamantslibehjulet er anvendt, er et stort antal slidfasetter med skarpe kanter af diamantslibemidler fordelt på overfladen. Dette er på grund af den mekaniske slid, der er forårsaget af diamantslibepartiklerne og den mekaniske friktion af superhårdt materiale. Denne slitage er progressiv, og slidmængden af ​​slibepartiklerne er proportional med længden af ​​slibeslag. Under de høje slibeforhold i slibningszonen oxideres og grafitiseres diamantslibekornene på diamantslibehjulet. I afhængighed af diamantens art afhænger graden af ​​oxidation og grafitisering af krystalintegriteten af ​​diamantslibemidlet, og graden af ​​grafitisering er også relateret til krystalorienteringen. Diamantslibemidler med god krystalintegritet har lav grad af oxidation og grafitiseringstab. En del af diamantslibekornene på overfladen af ​​diamantslibehjulet er delvist brudt, så hele kornene falder af.

Valget af slibekornstørrelse af diamantslibehjul påvirker direkte overfladekvaliteten og behandlingseffektiviteten af ​​superhårdt materialeslibning. Under forudsætningen for at opfylde kravene til behandlingskvalitet kan du prøve at vælge grovere partikelstørrelse for at forbedre behandlingseffektiviteten. Til grovslibning kan 120 # - 150 # slibemidler i kornstørrelse bruges, og 180 # - 240 # slibemidler til kornstørrelse kan bruges til fin slibning. Koncentrationen af ​​slibemidlerne i diamanthjulet har en vis indflydelse på slibevirkningen af ​​det superhærde materiale. For høj eller for lav koncentration vil forårsage for tidligt fald af slibemidlet, hvilket vil øge omkostningerne ved tab af slibehjul. De eksperimentelle resultater viser, at højere koncentration kan vælges for at øge antallet af effektive slibekorn pr. Enhedsareal under grovslibning. Imidlertid kan lav koncentration vælges til forarbejdning af effektivitetsforbedring af fin slibning. Under normale omstændigheder kan slibekoncentrationen vælges fra 100% til 150% under grovslibning og fra 75% til 100% til fin slibning. Slibepartiklerne til metalbinding med god varmeledningsevne har stor bindingskraft, som er egnede til relativt højt slibeforhold af diamantkrystallen med relativt komplet krystalform. Harpiksbindingen har svag vedhæftning til slibekorn og er velegnet til diamantslibemidler med høj skørhed og lav styrke. Udførelsen af ​​den keramiske binding er mellem ovenstående to.Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com