info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvordan vælger man kornstørrelsen på diamant- og CBN-slibehjul?

Hvordan vælger man kornstørrelsen på diamant- og CBN-slibehjul?

Oct 01, 2020

GG quot; Kornstørrelse" er direkte relateret til slibekvaliteten, især overfladeruhed. For at opnå tilfredsstillende ruhed er valget af slibende partikelstørrelse meget vigtigt.

Hvordan vælger vi den passende partikelstørrelse i den faktiske produktion? Det er lidt kompliceret, bortset fra emnets overfladekvalitet, bearbejdningseffektivitet / holdbarhed, slibemetoden (intern slibning, udvendig slibning, slutslibning osv.), Påklædningsproces, emne type, behandlingsteknologi, vil også påvirke valget af slibemiddel grus.

(1) Udvælgelsesprincippet for superharde slibemidler er faktisk det samme som for almindelige slibemidler. Sammenlignet med almindelige slibemidler, på grund af skarpheden og ikke-slidbarheden af ​​superhårde slibemidler, skal kornstørrelsen af ​​superharde slibemidler være finere med 1 til 2 grader, hvis de samme krav til overfladeruhed er nødvendige. På samme tid, under forudsætning af at tilfredsstille overfladeruheden, kan vi prøve at vælge en grovere partikelstørrelse for at opnå højere behandlingseffektivitet.

(2) I betragtning af styrken af ​​forskellige bindingsmidler har hvert bindemiddel sit bedste partikelstørrelsesområde. For groft eller for fint er ikke befordrende for dets formalingsproces. Ved generel grov og fin slibning bør slibeskiver med harpiksbinding være finere end 100/120 grus (Hvis kornet er for groft, kan harpiksbinding ikke holdes så det får slibemidlet til at falde for tidligt, hvilket ikke er med til at slibe ). Slibeskiver i metalbinding skal være 70/80 ~ 230/270 grus; Det keramiske bindingsslibeværktøj er mellem de to bindemidler. Desuden kan den grove slibestørrelse vælges passende på grund af harpiksbindingens bestemte elasticitet for det samme ruhedskrav.

(3) Når slibetillægget og slibedybden er store, er det grovslibning. Grovkorn er velegnet til denne form for slibning. Når præcisionen er høj, er slibedybden lille, og finslibning vælges fint korn. For at forbedre slibeværktøjets formretention under formning af slibning er slibekornstørrelsen finere end den, der anvendes ved almindelig slibning.

(4) Hvis slibehjulet er fint klædt, kan et slibeværktøj med en grovere kornstørrelse bruges til at opnå højere slibeeffektivitet. Når man sliber hårdmetal på grund af materialets dårlige varmeledningsevne, er det let at forårsage forbrændinger og revner og grov kornstørrelse skal vælges. Grov kornstørrelse skal bruges til fladslibning, skæring, rillning osv. Højhastigheds slibeskiver skal være finere 1 til 2 graders kornstørrelser; tyndvæggede emner og tørslibning genererer sandsynligvis varme og forårsager forbrændinger, så der bør anvendes grov kornstørrelse.

Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com