info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Sådan vælges slibehjul

Sådan vælges slibehjul

Oct 25, 2019

Slibehjul består af to hovedkomponenter: det slibende (skærende) korn og det bindemateriale, der holder kornene sammen. Størrelsen af kornene og deres afstand, typen af bindemateriale og det anvendte slibemiddel bestemmer slibehjulets struktur.

Typer af slibemidler

Forskellige slibetyper har forskellige egenskaber, når det gælder slagfasthed, styrke, hårdhed og brudsejhed. To typer slibemidler kan bruges til fremstilling af slibeskiver: naturlige og fremstillede (næsten helt erstattede naturlige materialer). Slibemidlerne består af flere kemiske og minerale ingredienser, og formlen varierer afhængigt af hårdheden af det materiale, som hjulet er beregnet til at slibe, polere eller skære. Der er to typer slibekorn, der bruges til at fremstille slibeskiver. Der er dog forskellige formler, der bruges selv inden for disse to kategorier. For eksempel vil en anden formel blive brugt til hjul, der er designet til hårdt stål og dem, der er designet til blødt stål.

1. Konventionelle slibemidler - aluminiumoxid (A), siliciumcarbid (S), keramik (C)

2. Super-slibemidler - diamant (D, MD, SD), kubisk bornitrid (CBN)

Aluminiumoxidbaserede slibemidler, der oftest bruges. De bruges til metalbearbejdning - slibning af de fleste stål og andre jernholdige materialer (legeret stål, højhastighedsstål, kulstofstål, udglødet formbart og smedejern, bronzer og andre lignende metaller). Farve og sejhed på aluminiumoxidslibehjul påvirkes af renhedsniveauet, og de mest anvendte slibemidler er 95% ren. Der er forskellige typer aluminiumoxid-slibemidler og deres anvendelse varierer afhængigt af slibearbejdet. For eksempel er næsten rene hvide hjul de hårdeste, slidstærke og bruges til slibning af varmefølsomme og højstyrke stål.

Siliciumkarbidbaserede slibemidler bruges til skæring af gråt og kølet jern, cement, sten og andre ikke-jernholdige materialer (kobber, messing, blødt bronze, aluminium, magnesium) og ikke-metallisk (keramik, ædelsten, gummi), fordi de er sværere og mere sprødt end aluminiumoxidhjul. Selvom siliciumcarbid-slibemidler er meget skarpe, bryder de hurtigt ned og er derfor ikke effektive, når det kommer til højtryksslibning. De fungerer bedst under let tryk og er et fremragende valg til at få en jævn finish.

Keramiske korn er aluminiumoxidkorn med mikrostruktur, der er meget mindre end det konventionelle aluminiumoxid med et højt renhedsniveau. Dens korn er skarpe mikrokrystallinske korn, der skæres aggressivt, når der anvendes et let til moderat tryk. Takket være dets hurtige skæreevne og dets styrke og hårdhed anvendes keramiske slibemidler til præcisionsslibning på titan, rustfrit stål og legeringer med høj nikkel. Imidlertid er disse slibemidler især varmefølsomme, så det er nødvendigt at være opmærksom på, at den konstruerede proces udføres på den rigtige måde.

Slibemidler, der er baseret på zirkoniumoxid-aluminiumoxid, er fremstillet af et andet forhold mellem zirkoniumoxid og aluminiumoxid og er faktisk en type keramiske slibemidler. Det er slidstærk slibemidler, der er ret modstandsdygtige over for varme, der bruges til grovslibning og afskæring på forskellige stål og stållegeringer.

Naturlige diamanter kan bruges til formaling af meget hårde materialer (som granit, sten, cementerede karbider, marmor), men er næsten fuldstændig blevet presset ud af markedet af syntetiske diamanthjul på grund af de lave omkostninger ved sidstnævnte. Fremstillede diamanter bruges til formaling af aluminiumoxidskæreværktøjer, meget hårdt stål og cementeret karbid.

Kubisk bornitrid er skarpt, køligt og ekstremt hårdt slibemiddel (2,5 gange hårdere end aluminiumoxid og næsten lige så hårdt som diamant). Det bruges til slibning af superhårdt højhastighedsstål, hærdede støbejern, rustfrit stål og dystål. Metalovertrukne slibemidler anvendes til generel formaling, og ikke-overtrukne slibemidler anvendes i forglasede bindinger og elektropletterede metallsystemer.

Grit størrelse

Størrelsen på slibekorn, der findes i et slibehjul, kan variere fra 6 til 10, som er det groveste, til endda 1000, hvilket er den fineste. Det matcher antallet af åbninger på skærmen, hvor kornene passerer, f.eks. Jo højere antal, desto mindre er åbningen. Kornstørrelse påvirker bestandens fjernelse, overfladefinish og hjulspånsafstand - jo større kornet er, desto hurtigere er skæringen, men jo dårligere overfladefinish. Jo finere korn, desto mere egnet til fint, præcist finish.

For eksempel bruges den grove størrelse, når overfladebehandlingen ikke er så vigtig, ligesom snagging i støberier og stålfabrikker; den mellemstore størrelse bruges, når der er behov for at få en vis kontrol over overfladefinishen, som fjerning af store lagre; korn i fine størrelser bruges til finfinish og til operationer, der kræver slibning med lille diameter; og ekstra fine kornstørrelser bruges til skødning og polering.

Bondstyrke & hjulstruktur

Hjul adskiller sig også ud fra tætheden i den limning, der holder slibemidlet og kornafstanden. Hårdheden eller klassen af bindematerialet varierer fra AH, som ville blive klassificeret som 'blød', IP som 'moderat hård' til QZ, som er 'hård'. Hjulkvalitet bestemmer hjulets hastighed, slibedybde, maksimal og minimal tilførselshastighed, kølevæskestrømning osv. Blødbundne hjul er hurtige til at frigive kornene, så hjulet slides hurtigt. Når det kommer til hårdt bundne hjul, forårsager kedelige korn glasering, så kornene slides hurtigt ud, så skærekanter hurtigt går tabt.

Med hensyn til kornafstanden varierer det fra 1, som ville være den tætteste, til 17, som ville være den mindst tætte. Hjul med mindre korntæthed er åbne konstruktionshjul, de skærer mere frit, har større effekt på finishen og kan skære dybere og bredere med mindre kølevæske.Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com