info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Sådan vælges slibehjul-II

Sådan vælges slibehjul-II

Oct 25, 2019

I den forrige artikel talte vi om, hvordan man vælger slibeskive, i dag vil vi fortsætte med at introducere dets andre egenskaber.

Typer af obligationer

Hjulene er også differentieret efter bindingen eller det stof, der holder hjulet sammen med forskellige grader af styrke. Hård kvalitet er en binding, der spænder mellem hvert slibekorn og giver et ekstremt stærkt greb, mens bindinger af blød kvalitet spænder lidt, så der kræves en lille kraft for at forårsage frigørelse af kornene.

Bindingen påvirker effektiviteten af skæreoperationen, og den type, du vil bruge, afhænger af hjulets driftshastighed, den krævede præcision, slibemateriale og slibeoperationen. For eksempel bruges hjulene med hårdkvalitetsbindinger på maskiner med høj effekt og job med små kontaktområder. Hjul med bløde klasser bruges til hurtig lagerafvikling, til hårde materialer og job med store kontaktområder.

Standardtyper af slibehjulbindinger er:

· Forglaset (glasbaseret) - denne type binding anvendes oftest - i 75% af alle slibehjul. Hjulene med forglaset binding er stive og stærke selv ved forhøjede temperaturer. Selvom de ikke er påvirket af olier, syrer og vand, har de en ret dårlig stødbestandighed og kan nedbrydes af slibetrykket, hvilket begrænser deres anvendelse. De er mest brugt til 6.500 SFM;

· Resinoid (harpiksbaseret) - denne type holder andenpladsen så vidt populariteten går, og det er den slags binding, der blødgøres under malingsvarmen. De harpiksbaserede hjul bruges primært i grov afskæring, hurtig lagerfjerningsoperationer samt dem, hvor der kræves bedre finish - alt sammen med hastigheder op til 16.500 SFM;

· Silikat (silikatbaseret) - silikatbundne slibemidler anvendes, når der skal være minimal varme genereret ved formaling med en hastighed, der er begrænset til under 4500 SFM.

· Shellac (shellac-baseret) - hjul med shellac-binding bruges ikke til kraftig slibning, men til fremstilling af glat finish på dele som krumtap, ruller, knastaksler og bestik;

· Gummi (naturlige eller syntetiske gummibaserede) hjul er ret stærke og bruges derfor primært som tynde afskårne hjul, når burr og brænding skal holdes på et minimum, eller drivhjul på centerløse slibemaskiner, eller for at opnå ekstremt fin, glat og finish af høj kvalitet;

· Metal (forskellige legeringer) - disse bruges primært til limning af diamantslibemidler ved operationer som elektrolytisk slibning.

Størrelser og typer slibehjul

Slibeskiveets diameter kan variere fra bare 1 "til 20", de kan gå fra kun 0,035 "til op til 1/2" tyk. De mindste hjul bruges til forskellige operationer som auto-karosseri, mens de største kan skære gennem jernbanespor og tykke metalkonstruktioner.

Der er også forskellige typer slibehjul, såsom:

· Lette hjul , som er den mest almindelige hjulstil, der bruges til cylindriske, centerløse og overfladeslibningsoperationer, og findes på bænk eller piedestalslibemaskiner de bruges til at skabe en let konkave overflade;

· Cylinder- eller hjulringe , der bruges i lodrette eller vandrette spindelslibemaskiner og ikke har nogen midterste monteringsstøtte; de bruges til at skabe flade overflader ved hjælp af hjulets endeflade;

· Koniske hjul , som typisk bruges til drift, som slibetråd og geartænder; det er dybest set et lige hjul, der smalner mod hjulets centrum, men det kan acceptere højere sideværts belastning;

· Lette kophjul , der bruges til at fremstille yderligere radial slibeflade;

· Opvaskemaskinehjul , der primært bruges til slibning af skære og jigslibning

· Tallerkenhjul , typisk brugt til slibning af fræser og snorbor;

· Diamanthjul , der bruges til slibning af ekstremt hårde materialer (som hårdt skærepunkter, beton, ædelstene osv.);

· Små monterede hjul , der er monteret på en ståldorn, typisk af håndværktøj; de kommer til alle slags variationer (forskellige korn, obligationer osv.) og bruges derfor til forskellige operationer, typisk forskellige off-hand og præcisionsslibningsopgaver;

· Afskårne hjul , der normalt bruges på vinkelsliber til hurtig fjernelse eller trimning; de er tynde og har normalt radiale fibre som forstærkning.

Konklusion: Det perfekte hjul er…?

Vi viste dig forskellige slibeskiveegenskaber, alt hvad du skal gøre nu er at sætte de rigtige sammen og få et perfekt slibehjul til dine behov!

I tilfælde af at du arbejder med et hårdt materiale, vil du sandsynligvis bruge en blødere kvalitet og et finskåret hjul, da hårde materialer modstår boringen af slibekorn i overfladen, hvilket slører dem ret hurtigt. Kombinationen af en finere korn og en blødere kvalitet ville være perfekt, da kornene vil kede, bryde væk og efterlade nye, skarpe skærepunkter. I tilfælde af at du arbejder med blødere materialer, ville hjul med grov korn og hårdere kvalitet være den rigtige vej at gå.

Lagerfjerningshastighed er en anden faktor, der skal overvejes , så hvis du har brug for et hjul med hurtig lagerudtagning, skal du vælge grovere korn. Penetrationsniveauet er større, og de efterlader tungere snit. Hjul med finere korn skærer hurtigere, så de er en perfekt mulighed for materiale, der er svært at trænge igennem.

Det slibende materiale, der bruges til fremstilling af hjulene såvel som bindematerialet, er en af de første ting, man skal overveje. Forskellige slibetyper er beregnet til anvendelse på forskellige materialer - som vi tidligere nævnte i artiklen, bør aluminiumoxid eller zirkoniumoxid-aluminiumoxid anvendes på stål og legeringer, mens siliciumcarbid er en egnet mulighed for ikke-metalholdigt, ikke-jernholdigt metaller og støbejern. Med hensyn til de forskellige typer obligationer har forglasede obligationer hurtig skæreevne, anvendes gummi-, harpiks- eller shellac-bindinger, hvis du ønsker at fjerne en mindre mængde lager eller i tilfælde af, at du ønsker at opnå finere finish.

Hjulhastighed er også en vigtig faktor at overveje, da forskellige hjul kan bruges i forskellige hastigheder. For eksempel anvendes forglasede hjul i hastigheder op til 6.500 SFPM , mens hjul med organisk binding kan bruges i hastigheder mellem 6.500 og 9.500 SFPM.

Du skal også tænke over kontaktområdet mellem slibehjulet og emnet. I tilfælde af at du har at gøre med et stort kontaktområde, skal du sandsynligvis bruge et blødere og grovere kornhjul. Finere korn og hjul af hårdere kvalitet er mere velegnede til et mindre område med slibekontakt.

Der er også hjul, der er designet til at bære et meget pres, der skabes, når hjulet og emnet presses sammen, plus, malemaskine hestekræfter bør heller ikke overses. En nyttig retningslinje ville være: hvis hestekræfterne er mindre end slibeskiveets diameter, skal der bruges et blødere hjul, og hjul af hårdklasse skal bruges i modsatte situationer.


Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com