info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Påklædningsmetoder til diamanthjulslibning-hjul

Påklædningsmetoder til diamanthjulslibning-hjul

Nov 13, 2019


Diamantslibehjul har fremragende slibepræstation og bruges i vid udstrækning til slibning af materialer som industriel keramik, hårde legeringer, optisk glas, diamantværktøjer og ædelstene. Diamantslibehjulet har imidlertid ekstrem høj hårdhed, og forbindingen er vanskelig. Og det er tilbøjeligt til blokering under trimningsprocessen, hvilket alvorligt påvirker kvaliteten af slibefladen og forbindingseffektiviteten og begrænser anvendelsen af diamantslibehjulet. Vi sammenlignede og studerede påklædningsmetoder og analyserede beskæringsprincippet, egenskaber og anvendelsesmuligheder for forskellige påklædningsmetoder.

Slibning af forbindingsmetode

Princip

Under bandagen slibes det almindelige slibehjul og diamantslibehjulet hinanden, og diamantslibehjulet drejes. Mens det almindelige slibeslibehjul også udfører den roterende bevægelse, mens du foretager fodringsbevægelsen. Diamantslibemidlerne på overfladen af diamantslibehjulet begynder langsomt at rotere under friktionskraften. Samtidig frembringes en vis pressekraft på metalbindemidlet, så bindemidlet krakkes. Med den kontinuerlige virkning af friktionskraften forstærkes bindemidlets revne yderligere og til sidst knækkes det, der får overfladen til at stanse diamantpartikler falder af, og de skarpe diamantpartikler udsættes for at opnå formålet med at blive bundet.

Fordel

De vigtigste fordele er: enkel struktur, bekvem betjening, kort forbindingstid, stabil slibehastighed og lave slibepriser. Men der er slagkrafter i forbindingsprocessen, så vil opnå lav bandageeffektivitet, dårlig præcisionspræcision og mere slibende partikler, der falder af. Bindingskvaliteten er ikke let at kontrollere. Denne metode bruges for det meste til at trimme diamanthjul af keramik og harpiks.

2. Blød elastisk forbindingsmetode

Princip

I den bløde, elastiske forbindingsmetode er slibebåndet ærmet på slibehjulet under bandagen. Under påklædningsprocessen roterer diamantslibehjulet med høj hastighed. Og båndtilførselsrullen roterer langsomt, slibebåndet bevæger sig langsomt på rullen. Det kan fjernes overfladebindemidlet gennem kontaktkraften mellem slibebåndet og slibehjulet. Bindemidlet mellem slibekornene på overfladen af diamantslibehjulet opnår formålet med at klæbe.

Fordel

Sammenlignet med andre forbindingsmetoder er den bløde, elastiske forbindingsmetode mere velegnet til påklædning af diamantslibebånd af metal. Da diamantslibeskiven på metalbindingen har både metalplastisitet og høj hårdhed, er forbindingen ret vanskelig. Vanskeligheden inkluderer hovedsageligt, at overfladeskuret på bandageredskabet hurtigt slides, og reparatørens chipplads blokeres let, så bandagen ikke kan fortsætte. Forbindingsværktøjet med blød, elastisk forbindingsmetode - båndet bringes altid i kontakt med båndhjulet med nye skarpe slibekorn, som kan danne et godt forbindingsmiljø og effektivt fjerne bindemidlet mellem slibekornene på overfladen af diamantslibehjulet under bandagen. Skærekraften er lille og opnår høj overfladekvalitet.

3. EDM-forbindingsmetode

Princip

I processen med at klæde diamantslibehjul roterer slibehjulet med en høj hastighed, diamantslibehjulet er forbundet til den positive pol i kraftkilden, værktøjselektroden er forbundet til den negative pol i kraftkilden. Og slibekølemediet indsprøjtes mellem diamantslibehjulet og værktøjselektroden, og spændingen påføres værktøjselektroden og slibeskiven. Gnistudladningen genereres mellem metalbindemidlet og beskæringselektroden. Den høje temperatur i den øjeblikkelige udladning får metalbindemidlet til at fordampe, metalbindingen på overfladen af slibeskiven fjernes effektivt, og diamantslibekornene udsættes fuldt for at opnå bandage.

Egenskaber

Det kan realisere online forbinding, let at sikre slibepræcisionen på slibeskiven. Efter påklædning har slibehjulet lille slibekraft, høj formningspræcision, og formningen og slibningen kan afsluttes på samme tid. Men formningshastigheden er langsom, og ydeevnen af slibemiddel diamant vil blive ændret på grund af høj temperatur efter afladning, og effektiv kontrol af temperaturen på slibeskiveoverfladen er nøglen til EDM-bandagen.