info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Fem måder at forlænge diamantværktøjer livet og forbedre effekten

Fem måder at forlænge diamantværktøjer livet og forbedre effekten

Aug 29, 2017

For det første er den fulde afkøling, den passende behandlingslinjens hastighed, effektiv chipbrud, en rimelig værktøjsviklingsvinkel meget effektiv til styring af tiptemperaturen. For CNC-maskiner og -værktøjer med intern køling bør den mest effektive kølefunktion anvendes så vidt muligt for at tillade en højtryksvandstrøm for at fjerne store mængder skærevarme for at sikre, at forarbejdningsområdet forbliver inden for en vis temperaturområde. Selvom der ikke er nogen intern kølefunktion, anbefales det også at bruge den interne kølefunktion ved udvendigt tryk for at afkøle håndtaget og forøge køletryk for at forbedre køleeffekten.

For det andet er den passende styring af skærekraften og skærehastigheden af værktøjet også reduceret forarbejdningsarealets temperatur og forlænger diamantværktøjets levetid. Normalt anvendes det til vanskeligt skæremateriale, og det bruges generelt fint slibeværktøjskant, en mindre skæredybde og skærbredde. Det er vigtigt at vælge en rimelig skærehastighed afhængigt af faktorer, såsom vanskeligt skæremateriale, delkonstruktioner og udstyr. Ved den sædvanlige behandling af nikkelbaseret legering bør hastigheden kontrolleres ved 20 ~ 50m / min. Titan bør kontrolleres ved 30 ~ 110m / min, PH rustfrit stål skal kontrolleres ved 50 ~ 120m / min.

For det tredje, for de samme værktøjsmaskiner og dele, kan metoden til behandling af vanskelige materialer i høj grad påvirkes bearbejdningseffektiviteten og værktøjets levetid. Uanset om det anvendes cycloidbehandling, spiralinterpolering og fræsning, har formålet at reducere klippekraften og skæringszone temperaturen.

For det fjerde er det også en effektiv måde at styre temperaturstigningen på for at sikre, at behandlingschippen brydes. Generelt genereres en stor mængde skærende varme på chippen i metalforarbejdningen. Den store mængde skærevarme vil blive taget væk af chipsene. Ofte ønsker vi ikke, at lange chips skal produceres under forarbejdning. Til behandling af vanskelige materialer skal det være opmærksom på, især for roughing-processen, undgå at forårsage chipbrud.

For det femte bør det i behandlingen bevares den passende effektive værktøjs wrap-vinkel, hvilket gør værktøjet for hver effektiv behandlingstand til at maksimere den maksimale køletid. Det er meget vigtigt at forbedre skæreeffektiviteten af de vanskelige materialer og forlænge arbejdslivet. Værktøjets effektive vinkel afspejles i skæreparametrene. Det har et direkte forhold til skæredybden Ap og skærbredden Ae og værktøjsdiameter Dc. Især i behandlingen af vanskelige skærematerialer, bør vi forsøge at undgå fuld knivskæring. Ved selve bearbejdning fordobles værktøjets skærevinkel, og værktøjets levetid er kortere ca. 30%.