info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Diamond Tool Lapping Process

Diamond Tool Lapping Process

Nov 27, 2020

Finslibning af diamantværktøjer er en nøgleproces i fremstillingen af ​​præcisions diamantværktøjer. På dette tidspunkt er det punkt, hvor man overvejer problemet, hvordan man forbedrer slibekvaliteten og gør forkant skarpere. Det følgende er, at vi vil forklare forskellige faktorers indflydelse på kvaliteten af ​​lappeværktøjer.

(1) Slibende partikelstørrelse

Ved slibning af diamantværktøjer, jo mindre partikelstørrelsen på det anvendte diamantpulver er, jo mindre er ruhedsværdien af ​​slibefladen. Ved slibning af diamantværktøjer i produktionen udføres både grovslibning og finslibning på den samme slibeskive, det vil sige slibeskiven er opdelt i et antal koncentrisk cirkulært område. Det grove korn diamantpulver på den store omkreds bruges til grovslibning, og den lille omkreds tilføjes Fin diamantpulver til finslibning.

(2) Kvalitet af diamantslibeskive

Slibeskivens kvalitet har stor indflydelse på slibeeffekten. Slibeskivens materiale er ensartet og fint, mikroporernes størrelse er konsistent og fordelingen er ensartet, diamant-enkeltkrystalpulverne påvirker direkte slibningseffektiviteten og kvaliteten.

Uanset om overfladen på slibeskiven er flad eller ej, har det stor indflydelse på slibekvaliteten. Hvis overfladen på slibeskiven er ujævn og har mange ridser, vil slibefladens overfladeruhed være relativt stor, og det er vanskeligt at male skærekanten skarpt og lige. Nogle dybe ridser kan kun fjernes efter gentagen slibning og polering, hvilket ikke kun påvirker slibeeffektiviteten, men også påvirker kvaliteten af ​​slibefladen.

(3) Slibningsretning

Ved slibning af diamantværktøjer skal vi være opmærksomme på slibningsretningen. Rygslibning skal bruges, dvs. slibning langs den retning, hvor skærekanten peger på knivens krop. Skærekanten bærer kompressionsspænding under rygslibning, mens skærekanten bærer trækspænding under nedslibning. Da diamantkrystallernes kompressionsstyrke er større end trækstyrken, er det let at producere kantskæring under nedslibning, og det er let at få skarpe og intakte skærekanter under rygslibning.

(4) Finpolering

Finpolering er den normale bevægelse af diamanten vinkelret på slibningsretningen under slibning for at fjerne slidridserne. For den endelige polering af diamantværktøjer har diamant-enkeltkrystaller stor indflydelse på værktøjets slibningskvalitet. Finpoleringsoperationen udføres normalt manuelt. Størrelsen og ensartetheden af ​​det tryk, der påføres under finpolering, og ensartetheden af ​​svinghastigheden påvirker direkte poleringskvaliteten. Efter afsluttet polering skal diamantværktøjet hurtigt løftes væk fra slibeskiven under bevægelsen.


Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com