info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Analyse af diamantpartikelstørrelse

Analyse af diamantpartikelstørrelse

Nov 19, 2020

1. Relaterede begreber:

1. Partikelstørrelse og partikeldiameter: Partiklens størrelse kaldes partikelstørrelsen. Generelt er størrelsen af partiklen udtrykt ved diameteren, så det kaldes også partikeldiameteren.

2. Partikelstørrelsesfordeling: Procentdelen af forskellige partikelstørrelser i den samlede prøve afspejles ved en bestemt metode, som kaldes partikelstørrelsesfordelingen.

3. Tilsvarende partikeldiameter: Da den faktiske partikelform normalt ikke er sfærisk, er det vanskeligt direkte at udtrykke sin størrelse efter diameter. Derfor anvendes den tilsvarende partikelstørrelse normalt for ikke-sfæriske partikler, der repræsenterer partikeldiameteren, inden for partikelstørrelsestest. Den tilsvarende partikelstørrelse betyder, at når en bestemt fysisk egenskab ved en partikel er den samme eller ligner en homogen sfærisk partikel, anvendes diameteren af den sfæriske partikel til at repræsentere den faktiske partikeldiameter.

4. Konventionelle udtryk for klassificering af partikelstørrelse: Nanopartikler (1-100nm), submikronpartikler (0,1-1μm), mikropulver (1-100μm), fine pulvere (100-1000μm), grove partikler (større end 1 mm).

5. Gennemsnitlig diameter: angiver den gennemsnitlige størrelse af partikler. Ifølge partikelstørrelsesfordelingen målt ved hjælp af forskellige instrumenter, gennemsnitlig partikelstørrelse, volumengennemsnitsdiameter, gennemsnitlig diameter på arealområdet, længdegennemsnitsdiameter, talgennemsnitsdiameter osv.

6. D50: Det kaldes også median diameter, dette er en typisk værdi, der repræsenterer størrelsen af partikelstørrelsen. Denne værdi opdeler nøjagtigt helheden i to lige store dele, det vil sige, at 50% af partiklerne overstiger denne værdi, der er 50% af partiklerne er under denne værdi. Hvis D50 af en prøve er 5 μm, betyder det, at partiklerne er større end 5 μm tegner sig for 50%, og partikler er mindre end 5 μm også tegner sig for 50% blandt alle partiklerne i prøven.

7. Frekvenspartikelstørrelse: partikelstørrelsesværdien svarende til frekvensfordelingskurvens høje punkt.

8. D97: D97 henviser til den tilsvarende partikelstørrelse, når en prøves kumulative partikelstørrelse når op på 97 %. Dens fysiske betydning er, at 97% af partiklerne er mindre end den.

 

2. Den grundlæggende metode og analyse af partikelstørrelsestest

Lasermetode

Lasermetoden er et multifunktionelt instrument til måling af partikelfordelingen af suspensioner, emulsioner og pulverprøver ved hjælp af en lasersprænningsmetode. Nano og mikro laser partikel størrelse analysator kan også analysere formen af partikler gennem den installerede software. Det er blevet den vigtigste metode til partikeltest.

1. Fordele: (1) Bred anvendelighed, er det ikke kun til måling af pulverpartikler, men også til måling af partikler i suspensioner og emulsioner; (2) I det internationale standard for ISO13320-1 Partikelstørrelsesanalyse Laser Diffraktion Methods Part1 fastsættes det i de generelle principper, at anvendelsesområdet for laserdiffraktionsmetoden er 0,1~3000μm. (3) Høj nøjagtighed og god repeterbarhed; 4) Hurtig prøvningshastighed (5) Online måling er mulig.

2. Ulemper: Det er ikke egnet til at måle prøver med meget snæver partikelstørrelsesfordeling og lav opløsning.

Klassificering af lasersprænningsteknologi:

1. Statisk lys spredning metode (dvs. tid gennemsnitlig spredning): Mie teori bruges til at måle den rumlige fordeling af spredt lys. Den effektive nedre grænse for testen kan kun nå op på 50 nanometer, og den kan ikke gøre noget for mindre partikler. Nanopartikeltest skal bruge "dynamisk lysspartikel"-teknologi.

2. Dynamisk lys spredning metode: studere loven om intensiteten af spredte lys i et fast rum position med tiden. Princippet er baseret på ISO13321 standardmetoden til partikelstørrelsesanalyse, som bruger det dynamiske spredte lys, der genereres af bevægelige partikler, til at analysere PCS-partikelstørrelsen ved hjælp af fotonkorrelationsspektroskopi.

Det spredningssignal, som instrumentet har modtaget, kan opdeles i diffraktionsmetode, vinkelsprændemetode, hele spredningsmetoden, fotonkorrelationsspektroskopi, fotonkorrelationsspektroskopi (PCCS) osv. Blandt dem, laser diffraktion spredning partikelstørrelse analysator ved hjælp af laser som lyskilden er modnet og har været meget udbredt i partikelmåling teknologi.

Velkommen til at vide mere information:www.jrdiamondtoolsgroup.com