info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Introduktion til kontrol- og kompensationsteknologi til automatisk omklædning af CNC Diamond Slibeskive

Introduktion til kontrol- og kompensationsteknologi til automatisk omklædning af CNC Diamond Slibeskive

Nov 24, 2017

Udviklingen af ​​fuldautomatisk CNC-slibningsteknologi stiller krav til den automatiske slidstyrke af diamantslibemaskiner. Diamantslibeskive er en effektiv og almindeligt anvendt. Præcisionen af ​​dressing og auto kompensation, stabilitet og automatisering grad bestemmes ydeevnen af ​​automatisk CNC slibemaskine, der i vid udstrækning bestemmer brugbarhed og brugstid.

1. Klædningsprincippet i diamantslibeskive

Diamantslibeskive er opdelt i formning og slibning. Den førstnævnte er mikseskæringen af ​​slibeskiven for at sikre sliphjulets geometriske nøjagtighed; sidstnævnte er, at slibeskiven er passiveret efter brug af en tidsperiode. Det skal skærpe arbejdslaget igen for at få diamanten til at skille sig ud. Fælles diamant dressing metoder omfatter online elektrolytisk dressing, EDM dressing, cup hjul dressing, elektrolytisk-mekanisk efterbehandling og laser dressing. GC Cup Wheel Dressing er nemmere og nem at betjene, men også lettere at opnå automatiseringsdressing.

I den egentlige dressing vil det skålformede diamanthjul og GC cup slibeskive blive arbejdet med forskudt passform og ensartet drejet med et lineært hastighedsforhold 1: 8. Slibeskiven er fastgjort; Diamantslibeskive vil trimme foder langs aksen. På den måde opnås formålet med skærpning.

2. Den automatiske trimningskontrolmetode for diamantslibeskiver

For at opnå automatisk dressing er forudsætningen automatisk overvågning. Automatisk klædningssystem er, at den første er at behandle realtidsovervågning af slidstatus på hjulet i hele slibeprocessen. Det næste trin er at indstille auto trim interval. Ifølge størrelsen af ​​forarbejdningsbladet og materialet er slibevolumenet og slibetiden også forskellige, så indstillingen af ​​intervallerne skal overvejes de forskellige faktorer.

Ved at tælle antallet af slibeskiver sammenlignes det i realtid med trimintervallet. Når slibenummeret når det fastsatte antal afklædningsintervaller, vil NC-programmet automatisk påberåbe påklædningsmodulet for at opnå automatisk slibning af slibeskiven. Når trimningen er afsluttet, vil den udlade kompensationsværdien.

3. Kompensationsmetode til dressing af diamanthjul

Efter slibning af slibeskiven bliver sliben tyndere. Og det egentlige kontaktområde på hjulet er også ændret. Hvis de anvendte parametre anvendes, vil det ødelægge hjulets størrelse og kan ikke garantere præcisionen af ​​emnerne. Derfor er det meget nødvendigt at kompensere hjulet efter påklædning.

Da diamanthjulets hårdhed og slidstyrke er bedre end GC cup-kjolehjulet, er diamanthjulets slibetykkelse mindre reduceret end slibeskiven i en dressingproces. Fastgøring af klædningshjulets stilling, fremskærer slipeskiven langs fodringsretningen under trimning, og tykkelsen af ​​diamanthjulet og dressinghjulet vil falde på grund af den gensidige slibningseffekt. Derfor bør dressingsbeløbet være lig med reduktionsmængden af ​​diamanthjul og dressinghjul.