info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Udvikling af ultrahøj hastighedsbearbejdning

Udvikling af ultrahøj hastighedsbearbejdning

Nov 21, 2018

Siden dr. Carl Salomon fra Tyskland først foreslog begrebet højhastighedsbearbejdning i 1930'erne efter mekanismen og gennemførlighedsundersøgelsen i 1950'erne, procesteknologiforskningen på 1970'erne, den hurtige skæreteknologiforskning i 1980'erne og hurtigskæringen i begyndelsen af 1990'erne. Teknologien begyndte at blive sat i praktisk brug. I slutningen af 1990'erne har der været store kommercielle højhastighedsværktøjsmaskiner. I begyndelsen af det 21. århundrede har højhastighedsteknologi været anvendt i industrilande og bliver den almindelige teknologi til skæring.

I 1976 udviklede Vought Company of United States en ultra-high speed fræsemaskine med en maksimal hastighed på 20.000 rpm. Særligt slående er produktionen af ingeniør- og maskinværktøjsforskning (PTW) ved Darmstadt Tekniske Universitet i Forbundsrepublikken Tyskland. Siden 1978 er der gennemført systematisk forskning i ultrahøjhastighedssnitningsmekanismer, og der er udført højhastighedsskæringsforsøg på forskellige metal- og ikke-metalmaterialer. Tusindvis af virksomheder har leveret mere end 20 millioner mærker til støtte for dette forskningsarbejde.

Siden midten til slutningen af 1980'erne er der blevet fremvist kommercielle ultrahøjhastighedstværktøjsmaskiner. Ultra-high-speed værktøjsmaskiner har udviklet sig fra single ultra-high-speed fræsemaskiner til ultra-high-speed drejnings- og fræsemaskiner, boremaskiner og fræsemaskiner, og endda forskellige high-speed machining centre.

Schweiz, Det Forenede Kongerige og Japan har også lanceret deres egne ultra-high-speed værktøjsmaskiner. Den maksimale hastighed på HG400III-bearbejdningscentrets spindel i Hitachi Seiki er 36000 ~ 40000r / min, og bordets hurtige bevægelseshastighed er 36 ~ 40m / min. HVM800 højhastighedsbearbejdningscenter i Ingersoll, Inc., der bruger en lineær motor, har en foderhastighed på 60 m / min.

I ultrahurtig bearbejdningsteknologi er superhårde værktøjsmaterialer forudsætningen og forudsætningen for maskinens ultrahøjhastighed. Ultra-high-speed skære- og slibningsteknologi er forarbejdningsmetoden til moderne ultrahøjhastighedseffektive maskinbearbejdningsværktøjer, mens CNC-værktøjsmaskiner og maskincentre med høj hastighed er nøgleudstyr til maskinbearbejdning med høj hastighed.

USA G. E-selskab lykkedes først i diamantsyntese i 1950'erne, og først udviklede CBN i 1960'erne. I 1990'erne har CBN-slibeskiven og diamantslibeskiven med keramik eller harpiks en lynhastighed på 125 m / s, og nogle kan nå 150 m / s, mens det enkeltlags galvaniserede CBN-hjul kan være 250 m / s.

I højhastighedstog og ultrahøjhastighedslibningsteknologi er der mange højhastighedstog, ultrahøjhastighedslibning, dybeskærende og dybfodslibning, dybskåret fastslibning (dvs. HEDG), flerpladeslibning og multihjulslibning er udviklet. Høj effektivitetsslibning, disse high-speed og high-efficiency slibeteknologier er blevet udviklet og anvendt de seneste 20 år.