info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Anvendelse af harpiksslibehjul i slibning af termiske sprøjtematerialer

Anvendelse af harpiksslibehjul i slibning af termiske sprøjtematerialer

May 13, 2020

Termisk sprøjtning er en almindeligt anvendt proces til overfladebehandling, beskyttelse og reparation af mekaniske dele, som har gode effekter på forbedring af slidstyrke på dele og forlængelse af levetiden for dele. Processen bruges i vid udstrækning inden for maskiner, skibsbygning, stålproduktion, olie og rumfartsindustrien. Slibning og forarbejdning af termiske spray-emner med slibehjul af harpiksdiamant kan opnå gode forarbejdningsresultater og gode økonomiske fordele. Som vi alle ved, er diamant det hårdeste materiale, der er kendt i naturen, og det er velegnet til forarbejdning af hårde og sprøde materialer som cementeret karbid, teknisk keramik, glas, halvledermaterialer ferrit, ædelsten og så videre. Til sammenligning er hårdheden af ​​diamant dobbelt så stor som borcarbid, tre gange siliciumcarbid og fire gange korundens.

Slipning af termisk sprøjtemateriale med superhårdt materialehjul har følgende fordele.

1. Den har høj slibevirkning. Når harpiks diamantslibehjul bruges til cementeret hårdmetalslibning, er dets slibeeffektivitet mere end 1 0 gange så meget som SIC-slibeskiven.

2. Slibeskive af harpiksdiamant har høj slidstyrke. Slidstyrken for diamantslibehjulet er høj, og slibeforbruget er meget lille. Især når det hårde og sprøde materiale med hårdheden af ​​emnet HRC ≥ 65 behandles, er den fremragende varme især fremtrædende.

3. Slibekraften er lille, og temperaturen i slibningszonen er høj. Diamantslibemidler har høj hårdhed og slidstyrke, og slibepartiklerne kan forblive skarpe i lang tid og er lette at skære i emnet. Når der anvendes diamantslibningshjul med harpiksbinding til slibning af et termisk sprøjtet hårdmetalemne, er slibekraften kun 1 / 5-1 / 6 af slibekraften på det almindelige slibehjul. Desuden overføres slibevarmen med høj termisk ledningsevne af diamant let, så temperaturen i slibningszonen er lav. For eksempel, når siliciumkarbidslibehjul bruges til formaling af cementeret karbidarbejdsemne, og slibedybden er 0. 02 mm, er slibepunkttemperaturen op til 1 000 ℃ til 1 200 ℃. Med harpiksbindende diamantslibehjul under de samme forhold er temperaturen kun ca. 400 ℃. Den lave temperatur i slibningszonen kan forbedre arbejdsemnets overfladekvalitet og reducere tykkelsen af ​​overfladespændingslaget på det sprøjtede overflade efter emnet efter slibning for at forhindre fladning.

4. Formen og positionstolerancen for slibematerialet er lille, den dimensionelle præcision er høj, overfladebehandlingen kvalitet af emnet er god, og levetiden for det sprøjtede emne forbedres. Når det cementerede hårdmetal- eller cermet-emne er jordet med harpiksdiamanthjul, kan det nå Ra 0. 2 eller derover.

5. Når harpiksbindet diamantslibehjul bruges til slibning af det termiske sprøjtemiddel, kan slibehjulet trimmes til en speciel form efter behov for at imødekomme behandlingskravene.Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com