info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
En økonomisk metode til opnåelse af kubisk bornitrid nanopartikler opfundet

En økonomisk metode til opnåelse af kubisk bornitrid nanopartikler opfundet

Apr 19, 2019

Forskere ved Statsinstitutet for Stålteknologi i Rusland (NUST MISIS) opfandt en økonomisk metode til opnåelse af kubiske bornitrid nanopartikler. Denne metode hjælper med at producere en kompositforbedrer, en forstærker, i industriel skala. Forskningsresultaterne blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Materials Science and Engineering A.

Kompositmaterialer er multikomponentmaterialer, som normalt er fremstillet af en plastikbase, mens plastfundamenterne forstærkes med stærkt fyldstof. Mange kompositmaterialer overgår traditionelle materialer og legeringer med hensyn til mekaniske egenskaber, men er tyndere og lettere.

Forskere ved Institutets Uorganiske Nanomateriale Research Laboratory har opfundet teknikker til opnåelse af nanopartikler ved kontrolleret lagring af kubisk bornitrid i en kuglemølle og pulverisering af dets fine pulver. Kubisk bornitrid er et typisk mellemlagsmateriale og er en strukturel tvilling med grafen. Andrei Kovalisti, seniorforsker ved laboratoriet og medforfatter af undersøgelsen, sagde: "Resultaterne viser, at effektiviteten af stratificering og pulverisering af kubisk bornitrid i en kuglemølle er ekstremt høj. Denne metode er at sikre en effektiv produktion af nanopartikler med en gennemsnitlig størrelse mellem 50 nm og 100 nm. "

Ved hjælp af de opnåede nanopartikler, syntetiserede forskerne det første parti af sammensatte cermet-materialer baseret på aluminiumet, der har vist sig at være ekstremt hærdet. Ifølge beregninger kan omkostningerne ved at erhverve nye nanostrukturer til ny teknologi reduceres til en-tyvendedel af omkostningerne ved at anvende traditionelle højtemperatursyntesemetoder.