info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
6 problemer, der ikke kan ignoreres i værktøjs- og skæreformaling

6 problemer, der ikke kan ignoreres i værktøjs- og skæreformaling

Jan 01, 2020

1. Værktøj og skæremateriale

Værktøjsmaterialer til værktøjsregrering er højhastighedsstål, pulvermetallurgi højhastighedsstål, wolframcarbid, PCD, CBN, cermet og andre superhårdte materialer. Højhastigheds stålskærer er skarp og sej. Wolframcarbid-værktøjer har høj hårdhed, men dårlig sejhed. Wolframkarbidværktøjets densitet er større end for en højhastighedsskærer. De er de vigtigste materialer i bor, reamers, fræsere og vandhaner. Ydeevnen for højhastighedsstål med pulvermetallurgi er mellem de to ovennævnte materialer, hovedsageligt brugt til fremstilling af grove fræsere og haner.

Da præcisionen af højhastighedsstålværktøjer er relativt lav, og kravene til genoprensning ikke er høje, og prisen ikke er høj, har mange producenter deres eget værktøjsværksted til at reparere dem. Imidlertid skal wolframcarbid ofte sendes til det professionelle slibecenter. I henhold til statistikken fra nogle værktøjsslibecentre i Kina er mere end 80% af de værktøjer, der sendes til reparation, wolframkarbidværktøjer.

2. Værktøj og skæremaskine

Da værktøjsmaterialerne er meget hårde, er det normalt muligt at ændre formene ved slibning. Der er flere typer værktøjsslibemaskiner til fremstilling og omslibning af værktøjet.

· Hakslibemaskine: til slibning af rillen eller bagsiden af værktøjet, såsom bor og endefabrik.

· Slipemaskine til vinkel: til slibning af den koniske topvinkel (eller excentrisk bagvinkel) på bor.

· Slibemaskine til mejselkant: korriger borekablets mejselkant.

· Manuel universalværktøjsslibemaskine: til en cylindrisk, rille, ryg, topvinkel, mejselkant, plan, riveflade osv., Der bruges til små mængder og komplekse former værktøj.

· CNC-slibemaskine: Det er normalt fem-akset, og funktionen bestemmes af software. Det bruges normalt til genindslipning af store mængder, høj præcision, men ikke komplicerede værktøjer, såsom bor, endefabrik, reamers osv. De vigtigste leverandører er fra Tyskland, Schweiz, USA, Australien og Japan.

3. Værktøj og knivslibehjul

3.1 Slibekorn

Slibehjul med forskellige materialer er egnede til slibeværktøjer lavet af forskellige materialer. Den kornstørrelse af slibemiddel, der kræves til forskellige dele af værktøjet, er også forskellig for at sikre den bedste kombination af forkantbeskyttelse og effektivitetsbehandling.

Alumina: til HSS-værktøjer. Slibehjulet er billigt og let at tro på forskellige former og til slibning af komplekse værktøjer (smeltet aluminiumoxid).

Siliciumcarbid: bruges til trucking af CBN og diamantslibningshjul.

CBN-slibehjul (kubisk borcarbid): til HSS-værktøjer. høj pris, men holdbar.

International repræsenteres slibehjulet af B, såsom B107, der repræsenterer korndiameteren på slibemiddel.

Diamantslibehjul: bruges til slibning af HM-værktøjer, høj pris, men holdbar.

Slibehjulet er repræsenteret af D, såsom D64, der repræsenterer korndiameteren på slibemiddel.

3.2 Form

For at slibe de forskellige dele af værktøjet, bør slibehjulet have forskellige former.

Planslibehjul (1A1): til slibning af topvinkel, udvendig diameter, ryg og osv.

Skiveslibehjul (12V9, 11V9): til slibning af spiralrille, hoved- og hjælpeskæreskærer på fræseskærer, trimning af mejselkant osv.

Efter en periode med brug skal slibehjulene styres (inklusive plan, vinkel og filet R).Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com