info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvad er forskellen mellem slibevæske og skærevæske?

Hvad er forskellen mellem slibevæske og skærevæske?

Apr 03, 2020

1. Forskellige ingredienser

Skærevæsker klassificeres som mineralolie, semisyntetisk og fuldsyntetisk. Skærevæsken, der er fremstillet af mineralolie, emulgerer normalt og viser en mælkeagtig hvid mælkefarve; den halvsyntetiske skærevæske viser en let emulgering og er lidt uigennemsigtig.

Slibevæsken er også opdelt i mineralolie og fuldt syntetisk. De generelle generelle slibevæsker overvejer olieslipningsevnen og anti-rustbehandlingsevnen. Slibevæsker og emulgerede skærevæsker kan bruges universelt. For særlige præcisionskrav og høje miljøbeskyttelseskrav skal vi dog bruge fuldt syntetiske slibevæsker.

2. Forskellig funktion i behandlingen

Smøreeffekten af ​​metalskærebearbejdningsfluid (skærefluid) i skæreprocessen kan reducere friktionen mellem rivefladen og spånen, flankefladen og den forarbejdede overflade, så de udgør en del af smøremiddelfilmen for at reducere skærekraften, friktion og strømforbrug. Det reducerer ikke kun overfladetemperaturen og værktøjsslitage af friktionsdelen mellem værktøjet og emnet emne, men forbedrer også skæreydelsen for emnets materialer.

Under slibeprocessen, efter tilsætning af slibevæsken, trækker malevæsken ind i slibehjulet, det vil danne en smørefilm mellem emnet og slibekornene, hvilket reducerer friktionen mellem grænsefladerne og forhindrer, at de slibende skærekanter slibes og fastgørelseschips, så det reducerer slibekraft og friktionsvarme og forbedrer slibehjulets og emnets overflade holdbarhed.

3. Forskellige koncepter

Skærevæske er en industriel væske, der bruges til at køle og smøre værktøjer og bearbejdningsdele i processen med at skære, slibe metalmaterialer. Skærevæske er lavet af forskellige kraftige multifunktionelle additiver gennem videnskabelig sammensætning.

Slibevæsker inkluderer flybenzin, parafin, transformerolie, forskellige vegetabilske olier, dyreolier og carbonhydrider, der er sammensat af adskillige additiver. Det vigtigste er, at der er god viskositet, smøring og rustforebyggende ydelse. Rengøringsprocessen skal være udstyret med organiske opløsningsmidler, ulemperne har miljøforurening og høje omkostninger.


JR-selskabet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasningsbinding, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com