Hjem > Udstilling > Indhold

Hvad er kendetegnene ved slibning af rustfrit stål?

Aug 07, 2019

Rustfrit stål har dårlig skære- og slibeprocessabilitet, og det har følgende egenskaber, når det slibes:

(1) Slibeaffaldet er let at klæbe og blokere slibehjulet. Ved slibning af rustfrit stål klæber slibeaffaldet let på slibehjulets arbejdsoverflade, hvilket blokerer porerne på slibehjulet, så slibekornene mister skæreeffekten. Forskellige typer rustfrit stål har forskellige grader af dette fænomen under slibning. Såsom formaling modstandsdygtig over for koncentreret salpetersyre og varmebestandigt rustfrit stål, det mest alvorlige. Austenitisk rustfrit stål er nummer to. Martensitiske rustfrie stål såsom 1Crl3 og 2Crl3 klæbes let og blokeres.

(2) Stor slibekraft og høj slibetemperatur. Rustfrit stål har stor sejhed og høj varmestyrke, og skærekanten på slibeskiven på slibeskiven har en stor negativ rivevinkel. Slibeaffaldet under slibeprocessen skæres ikke let væk, skæremodstanden er stor, og ekstrudering og friktion er alvorlig. Derudover er den termiske ledningsevne i rustfrit stål meget lavere end for almindelige ståldele, hvilket resulterer i en slibekraft på 68000 MPa pr. Arealenhed og en temperatur på (1000 ~ 1 500) ° C i slibningszonen, som er tilbøjelig til forbrændinger.

(3) Overfladehærdningen af slibning er svær. Under slibeprocessen er friktions- og ekstruderingsdeformationen stor, hvilket får overfladelaget til at køles og være hårdt. På grund af den store forlængelse af rustfrit stål, under påvirkning af stor slibekraft, bliver plastisk deformation af metallet, forskydningen af karakteren og forstærkningskoefficienten større, så overfladehårdheden af _T-delen er højere end hårdhed af underlaget (1,4 til 2,2) gange. Dette fænomen er mest alvorligt ved slibning af austenitisk rustfrit stål. På samme tid på grund af slibningens høje temperatur vil emnets overflade også blive udglødet, og glødedybden kan undertiden nå (0,0l ~ 0,02) mm.

(4) Arbejdsstykket deformeres meget. Koefficienten for lineær ekspansion af rustfrit stål er større end for almindeligt stål, så det er let at forårsage fejl i størrelsen og formen på termisk ekspansion og sammentrækning. Især ved slibning af den aflange skaft og det tyndvæggede element er det let at forårsage vridning eller dimensionskift.

(5) Fladslibning af ikke-magnetisk rustfrit stål er vanskelig. Til austenitisk rustfrit stål som 1Crl8NigTi, kan de ikke magnetiseres. I tilfælde af overfladeslibning kan emnet kun spændes ved mekanisk spænding eller ved hjælp af specielle klemmer. Ved slibning af en tynd plade kan den kun spændes fast på siden af emnet, hvilket kan forårsage deformation eller dimensionsfejl på emnet. På samme tid forårsager det også skravling under slibeprocessen, og der vises skællende krusninger.