info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Brug og almindelige problemer med CBN slibehjul

Brug og almindelige problemer med CBN slibehjul

May 09, 2020

CBN slibemiddel er en ny slibende udviklet i moderne tid. På grund af sin høje hårdhed og mikro-brudt struktur, kan det opnå god effektivitet til slibning høj hårdhed stål. Der er dog flere problemer i brugen af CBN slibehjul. Den indvendige skive af de fleste CBN slibehjul er lavet af "metal".

Mens slibning af CBN slibehjulet, vil det meste af varmeenergien blive overført til retningen af slibeskiven. Derfor vil varmeenergien under slibeprocessen løbende blive overført til slibeskiven. Metaldisken begynder derefter at udvide sig, efterhånden som varmen hober sig op. Da afstanden mellem hver placering af slibeskiven og varmekildens centrale slibepunkt er forskellig, er ekspansionsgraden for hver position også forskellig, slibeskivens sande rundhed går tabt, og der kan opstå problemer som "vibration"! Desuden vil termisk ekspansion også ændre det oprindelige sæt foder. For eksempel er den oprindelige indstilling af fodringsmængde 0,01 mm, men efter termisk ekspansion kan fodringsmængden blive 0,03 mm, så den dimensionelle nøjagtighed er ikke let at opnå.

Fodring problem forårsaget af partikelstørrelse forskel Som nævnt før, CBN

slibemiddel er sværere end den generelle slibende, plus formen er også mere skarp, selv om skærekraften er god, men hvis du vælger den samme størrelse som den generelle slibende, vil ruheden af slibefladen blive for grov (tæt på skæreeffekten). Derfor er partikelstørrelsen af CBN i praksis 3~4 gange mindre end den almindelige slibehjul. For eksempel, hvis partikelstørrelsen af almindelige slibehjul er #80, vil CBN vælge #140 eller #170.However, dette øgede vanskeligheden ved fodring, fordi den passende mængde fodring er omkring1/10 af diameteren af slibning korn. Når den valgte partikelstørrelse er lille, er diameteren af slibekornet også lille, så foderområdet reduceres også.

Ud over de indledende vanskeligheder med at slibe kniven, er det meget nemt at forårsage forbrændinger og andre problemer, hvis mængden af kniv pludselig øges på grund af drift eller maskinproblemer. Det forårsager også fænomenet slibning hjul termisk ekspansion nævnt ovenfor. Desuden er CBN slibehjul bindemiddel stærkere end almindelige slibehjul, og dens selvslibende handling er langsom, hvilket vil gøre situationen værre. Løsningen for at undgå disse problemer, mange operatører vælger at "bremse slibeskiven" for at undgå forbrændinger og andre problemer. Men CBN har en mikro-brudt struktur, og den langsomme hastighed er ikke befordrende for at give fuld spille til de karakteristika og fordele ved CBN, som også vil reducere slibning forholdet og reducere levetiden af slibeskiven. Den anden løsning er at ændre metalpladen til andre materialer, der ikke udvider på grund af temperatur: såsom keramik. For at løse problemet med metal indre disk udvide ved varme og miste den sande rundhed.

Eller du kan også vælge en ny type speciel, der indeholder et stort antal blowhole bindemiddel BK: gennem rollen som blowhole, for at opnå effekten af varmeafledning. Samtidig reduceres slibemodstanden, fordi kontaktområdet reduceres, og slibetemperaturen reduceres også.

Velkommen til at vide mere information:www.jrdiamondtoolsgroup.com