info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Tre faktorer, der påvirker bearbejdning af værktøj med høj præcision

Tre faktorer, der påvirker bearbejdning af værktøj med høj præcision

Jul 31, 2019

1. temperaturstyring (stuetemperaturstyring)

Værktøjsmaskiner er generelt sammensat af jernbaserede metalkomponenter. Det har fordelene ved høj styrke, høj bearbejdelighed og lave omkostninger, men jern har også egenskaben termisk ekspansion og sammentrækning, og maskinens nøjagtighed vil konstant ændre sig, når stuetemperaturen ikke er konstant. For høj præcisionsbearbejdning er konstant stuetemperatur nødvendig. Følgende punkter er også en overvejelse for at holde stuetemperaturen konstant.

1) dør, vinduesposition kan ikke lade udeluften komme ind, og arbejdsstederne skal være så tæt som muligt.

2) På nogle steder med direkte sollys skal du bruge lysafskærmende klud til at blokere lyset og undgå direkte sollys.

3 klimaanlæg koldt / varmt rum, for at overveje udvidelsen af udstødningskroppen.

4) Overvej diffusionen af opvarmningen af det mekaniske organ (udstødningskanal, indstilling af blæseren).

5) Arbejdsmaskinen skal køles udvendigt, så temperaturmiljøet i arbejdsrummet holdes konstant. (ideelt er 0,5 ° C)


2. skæring af valg af væske og filtrering

Skærevæsken er olieagtig eller vandopløselig. Mere end 90% af vores værktøjsslibemaskiner bruger olieagtige skærevæsker. Dets vigtigste egenskaber er høj smøreevne og lav svigtfrekvens. Skærefluidets hovedegenskaber er smøreevne og afkøling, udover skærefluidet har mange andre egenskaber.

For eksempel gør fremskridt med forringelse af slamretention ikke kun det vanskeligt at udføre ydeevnen for skærefluidet, men også sænke den oprindelige kølefluid og smøreevne for skærefluidet, og produktionseffektiviteten er lav. Slammet har en tendens til at klæbe til overfladen af slibehjulet, hvorved hyppigheden af tilstopning af huller mellem sandpartiklerne øges. Kvaliteten af den bearbejdede overflade reduceres, og den hyppige påklædning af slibeskiven forkorter også hjulets levetid. Desuden kommer slammet af superhårdt eller højhastighedsstål ind i maskinens inderside, hvilket også reducerer levetiden for forskellige dele og dele i maskinen. Derfor er høj præcision, højtydende bearbejdning af skærevæskerensning og rensning af filteranordningen vigtig.


3. valg og slibning af slibehjul

Håndtering og valg af slibeskive er et must for enhver værktøjsproducent. Formen, kornstørrelsen og materialet på det slibehjul, der er valgt til forskellige værktøjsstrukturer og værktøjsstørrelser, er også forskellige. Det er nødvendigt at vælge det passende slibehjul i henhold til det værktøj, der bearbejdes.

Derudover reducerer slibeproduktionen, slibepartikler, der falder af, og slibende korn tilstopning, der forekommer langsomt i slibehjulet, ikke kun skæreeffektiviteten, men også formskiftet på slibehjulet gør formen til af værktøjet, der skal skæres vanskeligt. . Derfor er regelmæssig hjulforbinding nødvendig.

Avancerede og effektive værktøjer er en af de vigtige faktorer i fremstillingen for at forbedre forarbejdningsproduktiviteten og produktets overflade kvalitet. I high-end CNC-bearbejdningscentret kan et højeffektivt kompositværktøj bruges til at erstatte flere enkeltfunktionsværktøjer, og bearbejdningen af kompleksformede arbejdsemner kan automatisk udføres i henhold til bearbejdningsprogrammet, hvilket har en fremragende effekt på forbedring af produktionseffektivitet, overfladekvalitet og reduktion af produktionsomkostninger. Statistikker viser, at brugen af avancerede og effektive værktøjer kan forbedre skæreeffektiviteten markant, hvilket kan reducere produktionsomkostningerne for dele med 10% -15%, selvom omkostningerne ved at købe avancerede og effektive værktøjer øges med 50%, hvilket er afspejles i produktionsomkostningerne for dele. Cirka 1%, det vil sige stigningen i værktøjsomkostninger er langt lavere end faldet i produktionsomkostningerne. På samme tid har avancerede og effektive værktøjer også fordelene ved at reducere værktøjsskiftetid og forbedre produktkvaliteten. Derfor er omfattende overvejelser og brug af avancerede og effektive værktøjer meget effektive til at forbedre behandlingseffektiviteten og reducere produktionsomkostningerne. Forskning og anvendelse af nye avancerede og effektive værktøjer er en af udviklingstendenserne for bearbejdning i fremtiden.

Ved slibning af højeffektiv værktøj, når værktøjets materiale, struktur og form og valg af slibemaskine bestemmes, bliver slibehjulet en vigtig faktor i bestemmelsen af bearbejdningens succes eller fiasko. Det tekniske indhold af slibehjulet og kvaliteten af slibehjulet bestemmer, om det kan producere værktøjer af høj kvalitet, der opfylder designkravene.