info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
De unikke fordele ved diamantmaterialer på det medicinske område

De unikke fordele ved diamantmaterialer på det medicinske område

Sep 30, 2018

Materialerne på det medicinske område er tæt forbundet med menneskers sundhed. Udviklingen af medicinsk teknologi har fremført højere krav til sorten og kvaliteten af medicinske materialer og åbnet et nyt marked for anvendelse af diamantmaterialer. til diamant har høj hårdhed, god slidstyrke, god stabilitet, god biokompatibilitet og fremragende ydeevne, det kan gøres til ultra-skarpe knive eller belagt på kirurgiske værktøjer for at øge værktøjets levetid. Den kan bruges som en belægning i humane implantatmaterialer for at lindre afvisning. Det kan også bruges som målretningsmateriale til transportmedicin og markeringsfunktion. Følgende vil introducere de unikke fordele ved diamantmaterialer fra aspekterne af medicinsk udstyr, medicinske materialer og medicin, opsummerer anvendelsen af diamantmaterialer på det medicinske område, påpege sine problemer og ser frem til den fremtidige udvikling af teknologi.

► Medicinske værktøjer:

Kirurgiske værktøjer til vævsresektion kræver høj hårdhed, slidstyrke, stabilitet og biokompatibilitet. Diamantmaterialet kan ikke blot opfylde de relevante krav, men også skære- og riveskaderne på den kirurgiske del under operationen, og sårkanten er pæn og let at helbrede. I øjeblikket er diamantkirurgiske værktøjer hovedsagelig brugt i oftalmologi, neurokirurgi, ortopæd og stomatologi, såvel som biologiske vævssektioner.

► Medicinsk materiale:

Humane væv og organer kan blive beskadiget eller mangler på grund af sygdomme, traumer eller naturlig aldring. For at erstatte denne del af organisationen har folk studeret implantationsimplantater med andre materialer, hvor implantatets materiale er afgørende. For at kunne opfylde kroppens fysiologiske og mekaniske miljø skal implantatmaterialet have god slidstyrke, korrosionsbestandighed, biokompatibilitet og endda regenereringsegenskaber. Afhængigt af det implanterede væv vil valget af implantatmateriale variere, herunder harpiksmaterialer, metaller eller legeringer, såsom kobolt, chrom, nikkel og titan, rustfrit stål og diamantmaterialer.

Nanodiamanter kan anvendes som belægningsmaterialer til kunstige led. Traditionelle medicinske implantater bruger kobolt, chrom og nikkel. Nogle patienter er imidlertid allergiske overfor disse metaller eller forårsager afvisning. Diamantbelægningen har god biokompatibilitet og forårsager ikke afvisning af menneskekroppen; og diamant har antibakterielle egenskaber, som kan hæmme væksten af bakterier. Desuden er de nanodiamond-belagte kunstige led slidt lidt i sammenligning med konventionelle metalpolymerimplantater, og i det væsentlige genereres ingen affald.

► Ansøgninger på det medicinske område:

Hovedanvendelsen inden for medicin er (modificeret) nanodiamanter, herunder lægemiddelpåfyldning, mærkning, proteinseparation, kræftbehandling, sterilisering og så videre. Krystaloverfladen af nanodiamond har mange funktionelle grupper, som kan kombineres med lægemidler ved kovalente eller ikke-kovalente bindinger til transport af lægemidler til målceller og målorganer for at udøve deres medicinske egenskaber.

Nano-diamanter er kemisk stabile, reagerer ikke let med andre stoffer, og er ikke-toksiske og ikke-billeddannende midler, men kan fluoresceres. Dette gør nanodiamanter mere egnede til celle mærkning end andre fluorescerende mærker. Samtidig har nanodiamanter et stort specifikt overfladeareal, og overfladen er bundet med kemiske grupper af affinitetsproteiner, såsom carboxylgrupper, lactoner, hydroxylgrupper, ketoner og alkylgrupper, og således kan nanodiamanter anvendes til proteinseparation. Dens fordele er, at det kan forenkle processen med at rense proteiner, forkorte adskillelsestiden og ikke anvende specielt kromatografisk udstyr mv for at lette forskerarbejdet hos videnskabelige forskere.