Hjem > Udstilling > Indhold

Introduktionen af ​​slibning - Superhard slibeskiver

Oct 13, 2020

Superhard slibende slibeskive slibning refererer hovedsageligt til brugen af ​​diamantslibeskiver og kubiske bornitridslibeskiver til at behandle høj hårdhed og høje skøre materialer som hårdmetal, keramik, glas, halvledermaterialer og sten.

Dens fremragende funktioner er:

1. Stærk skæreevne, god slidstyrke, høj holdbarhed, let at kontrollere behandlingsstørrelse og realisere procesautomatisering.

2. Lille slibekraft, lav slibetemperatur, god overfladekvalitet, ingen forbrændinger, revner og organisationsændringer. Når diamanthjulet behandler hårdmetal, er slibekraften kun 1/4 ~ 1/5 af det af det grønne siliciumcarbidhjul.

3. Høj slibeeffektivitet. Ved behandling af hårde legeringer, ikke-metalliske hårde og skøre materialer er metalfjernelseshastigheden for diamantslibeskive bedre end for kubisk bornitridslibeskive; men ved bearbejdning af varmebestandigt stål, titaniumlegering, formstål osv. er kubisk bornitridslibeskive meget højere end diamantslibeskiver.

4. Lave forarbejdningsomkostninger. Diamantslibeskiver og kubiske bornitridslibeskiver er dyrere, men på grund af deres lange levetid og høje behandlingseffektivitet er de samlede omkostninger lave.

Faktorer, der påvirker superslibende slibeskive slibeproces

1. Slibemængde.

2. Slibevæske. Slibevæske har stor indflydelse på levetiden for superslibende hjul og kvaliteten af ​​slibefladen. For eksempel kan vådslibning med harpiksbundet superslibende slibeskive øge levetiden med ca. 40% end tørslibning, så det bruges generelt vådslibning.

På grund af den kompakte struktur af det superslibende slibeskive, få porer og let at blokere under slibeprocessen, kræves det, at slibevæsken har god smøreevne, køling, rengøring og permeabilitet.

I slibeprocessen med diamantslibeskive anvendes olieagtige væsker og vandopløselige væsker (emulsioner, vandige opløsninger af uorganiske salte) almindeligvis som slibevæsker. Det afhænger af de specifikke omstændigheder. Sodavand bør ikke bruges til slibeskiver med harpiksbinding. Ved slibning af kubiske bornitridhjul anvendes olieagtige væsker generelt som slibevæsker i stedet for vandopløselige, fordi de kubiske bornitrid slibende korn og vand vil undergå hydrolyse under høje temperaturforhold, hvilket vil øge slidhjulets slid.