info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Slibeskivenes hårdhed

Slibeskivenes hårdhed

Dec 05, 2020

Slibeskiven på en kværn er et skæreværktøj til slibning. Det er en porøs genstand lavet af mange små og hårde slibende korn og bindemidler. Slibende partikler er direkte ansvarlige for skærearbejde og skal være skarpe og have høj hårdhed, varmebestandighed og vis sejhed. Almindeligt anvendte slibemidler er aluminiumoxid (også kendt som korund) og siliciumcarbid. Slibemidler baseret på aluminiumoxid har høj hårdhed og god sejhed og er egnede til slibning af stålmaterialer. Slibemidler af siliciumcarbid har højere hårdhed, skarpere, bedre varmeledningsevne, men er mere skøre, egnede til slibning af støbejern og hårdmetal.

Slibeskiver med samme slibemiddel på grund af deres forskellige tykkelser er overfladens ruhed og behandlingseffektivitet af emnet efter bearbejdning forskellig. Det grovere slibemiddel bruges til grovslibning, og det finere slibemiddel er velegnet til finslibning. Jo grovere slibemiddel, jo mindre partikelstørrelse. .

Bindemidlet fungerer som et slibemiddel. Almindeligt anvendt er keramisk binding efterfulgt af harpiksbinding. Forskellige bindematerialer påvirker slibeskivenes korrosionsbestandighed, styrke, varmebestandighed og sejhed.

Jo stærkere vedhæftning af slibekorn, jo mindre sandsynligt er det at falde af slibeskiven. Slibeskivens hårdhed kaldes slibeskivens hårdhed, dvs. slibeskivets hårdhed refererer til sværhedsgraden for slibende partikler på overfladen til at falde af under påvirkning af ekstern kraft. Let at falde af kaldes blødt, og omvendt kaldes hårdt. Slibeskivets hårdhed og slibemidlets hårdhed er to forskellige begreber. Overfladen på det emne, der skal slibes, er blød, og skærekanterne (kanterne) på slibekornene er ikke lette at bære, så slibekornene kan bruges i længere tid. Det vil sige, at et fastere limet slibeskive (slibeskive med højere hårdhed) kan vælges. Tværtimod er lav hårdhed velegnet til slibning af emner med høj hårdhed.

Slibemaskinens slibeskive fungerer under højhastighedsforhold. For at sikre sikkerheden skal det inspiceres inden installationen, og der bør ikke være fejl som revner; For at få slibeskiven til at fungere glat, bør der udføres en dynamisk balancetest inden brug.

Når slibeskiven på slibemaskinen har arbejdet i en bestemt periode, vil overfladens hulrum blive blokeret af slibeaffaldet, slibemidlets skarpe vinkel vil være stump, og den originale geometriske form vil blive forvrænget. Derfor skal den trimmes for at genoprette skæreevne og korrekt geometri. KENT slibemaskine Slibeskiven skal være klædt med en diamantpen.


Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com