info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Anvendelse og problemer med forglaset diamantslibehjul

Anvendelse og problemer med forglaset diamantslibehjul

Aug 21, 2019

Forglaset diamantslibehjul har de fælles egenskaber ved diamant og keramisk binding. Sammenlignet med almindeligt korund- og siliciumkarbidslibehjul har det stærk slibekraft, lav temperatur under slibning og relativt lille slid på slibeskive. Det kan tilpasse sig forskellige kølevæsker. Slibehjulets rolle under slibning er god, præcisionen ved slibning af emnet er høj; der er flere lufthuller i slibehjulet, hvilket er godt til spåntagning og varmeafledning under slibning, ikke let at blokere og ikke let at brænde emnet; selvskærphed på slibehjulet Det er bedre, trimningsintervallet er langt, og trimningen er lettere. Derfor øges brugen af keramiske bond diamantslibningshjul i nogle udviklede lande i udlandet.

Diamantværktøjer er hovedsageligt koncentreret i PCD-kompositter, kemisk dampaflejring (CVD) coatede værktøjer og enkeltkrystall diamantværktøjer. Valg af rimelige procesparametre, det keramiske bond diamantslibeskive slibes med en krystal diamant, slibevirkningsgraden er højere end for metalbindingsslibehjulet, slidforholdet er meget lille, og behandlingsomkostningerne er lave. Derfor kan slibning af enkeltkrystalldiamanten med det keramiske bindingsslibehjul i høj grad forbedre brugen af slibevirkningen. Ved slibning af PCD-værktøjer, fordi harpiksbindemidlet er blødt, er det let at deformere under slibning, og PCD-værktøjet kan ikke slibes effektivt. Metalbindingen har dårlig selvskarphed på grund af den stærke bindingsevne til slibekornene, og slibeeffektiviteten er dårlig. Lavt, og slibeskiven på metalbindingen vil forårsage den alvorligste skade på kanten af PCD-værktøjet; den omfattende slibevirkning, slibehjulets holdbarhed og bearbejdningskvaliteten af emnets overflade, er det keramiske slibeskive med diamantslibning det mest velegnede valg til slibning af PCD-værktøjer.

Finkornede diamantslibningshjul af keramisk lim anvendes til præcisionstørrelse af kromhærdet stålbæreruller.

Keramisk bond diamantslibehjul bruges til præcision bearbejdning af bil, traktor krumtapaksel og hydraulisk pumpehjulshals.

Det keramiske bund diamantskive med bedre sejhed bruges til grovslibning og fin slibning af TV-rørets lysstofrør. Kombineret med keramik

Den højtydende siliciumskive til behandling af et integreret kredsløb af diamantslibehjul har høj forarbejdningsnøjagtighed, lav forarbejdningsejhed og ingen siliciumionforurening efter slibning, og den kvalificerede hastighed af forarbejdede produkter er høj.

Når man slibes med et keramisk bindingsdiamentslibehjul, har det følgende fordele;

(1) Høj slibeeffektivitet;

(2) Høj slidstyrke: Slibemotstanden på slibehjulet er høj, og slibekornsforbruget er lille, især når der slibes et meget hårdt og sprødt emne;

(3) Slibekraften er lille, og slibetemperaturen er lav;

(4) Slibende emner har høj præcision, god overfladekvalitet og god fastholdelse af emnet.

Derfor har det keramiske bund diamantslibehjul flere og mere åbenlyse fordele ved slibeprocessen af nogle specielle materialer, såsom keramik, og har et godt udsyn i udviklingen af diamantslibehjulet. Det betragtes som et højtydende slibeskive med høj hastighed, høj effektivitet, høj præcision, lave slibepriser og lav miljøforurening. Det har flere og mere udbredte applikationer og er et hot spot i forskning og udvikling af slibeværktøjer i verden.

På nuværende tidspunkt eksisterer de følgende problemer ved anvendelse af diamantslibeskive af keramisk binding


På grund af diamantens karakteristika har den imidlertid særlige krav til ydelsen af keramisk binding. Derfor er det indenlandske keramiske lim diamantslibehjul ikke blevet brugt i vid udstrækning. Hovedårsagerne er som følger:

(1) På grund af det lavtemperaturbindemiddel, der anvendes til fremstilling af diamantslibningshjul, indføres en stor mængde alkaliske materialer i bindemidlet for at reducere ildfastheden, og det således opnåede keramiske bindemiddel har lav temperatur forskellige egenskaber (lav refraktoritet, lav termisk ekspansionskoefficient, styrke osv.) Ikke let at kontrollere;

(2) På produktionstidspunktet, på grund af inertiteten af det superhærde materiale, er befugtningsmidlets befugtnings- og bindingsevne til slibekornene dårlige, og bindemidlets bindingsstyrke til slibekornene sænkes , og slibehjulet jordes under slibeprocessen. Fast off, høj slid;

(3) På slibeprocessen på grund af den høje skørhed af keramikken er slibemotstanden og slidstyrke af slibehjulet meget dårlig under brug, og det skønne brudfænomen forekommer sandsynligvis under brug, hvilket påvirker slibeegenskaberne på slibehjulet og keramikken Den dårlige varmeledningsevne og den høje lokale temperatur i slibearealet gør de superharde slibepartikler let at varmetab, hvilket også påvirker slibeskiveets slibeegenskaber. Dette påvirker direkte brugen af keramiske lim diamanthjul.

3