info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Seks hovedpunkter om værktøjsslibning II

Seks hovedpunkter om værktøjsslibning II

Sep 17, 2020

For et par dage siden talte vi om de første tre af de seks hovedpunkter i et slibeskive , i dag fortsætter vi resten af ​​emnet.

3. slibeskive

3.1 Slibeskiver af forskellige materialer er egnede til slibeværktøj af forskellige materialer. Størrelsen på slibende partikler, der bruges i forskellige dele af værktøjet, er også forskellig for at sikre den bedste kombination af kantbeskyttelse og bearbejdningseffektivitet. Alumina: bruges til at male HSS-værktøjer. Slibeskiven er billig og let at ændre i forskellige former til slibning af komplekse skæreværktøjer (korund). Siliciumcarbid: bruges til at korrigere CBN-slibeskive og diamantslibeskive. CBN (kubisk borcarbid): bruges til at male HSS-værktøjer. Prisen er høj, men den er holdbar. Internationalt er slibeskiver repræsenteret af B, såsom B 107, hvor 107 repræsenterer størrelsen på den slibende diameter. Diamant: bruges til slibning af HM-værktøjer, høj pris, men holdbar. Slibeskiven er repræsenteret af D, såsom D 64, hvor 64 repræsenterer størrelsen på den slibende diameter.

3.2.For at lette slibning af forskellige dele af værktøjet, skal slibeskiven have forskellige former. De mest anvendte er: parallel slibeskive (1A1): slibning af topvinkel, ydre diameter, ryg og så videre. Skiveslibeskive (12V9, 11V9): slibeskruerille, hoved- og hjælpeskær på fræseren, trimmekant osv. Efter en periode med brug skal slibeskiven ændres (inklusive plan, vinkel og filet R). Slibeskiven skal ofte bruge klar sten til at rense spånerne fyldt mellem slibepartiklerne for at forbedre slibehjulets slibeevne.

4.Værktøjslibningsstandarder

Om slibestandarden har et godt sæt værktøjsslibestandarder, er en standard til at måle, om et slibecenter er professionelt. I slibestandarden specificeres generelt de tekniske parametre for skærekanten på forskellige skæreværktøjer til skæring af forskellige materialer, herunder kantens hældningsvinkel, topvinklen, frontvinklen, den bageste vinkel, den omvendte kant, affasningen kant og så videre (i hårdmetalbit kaldes processen til passivering af bladet" omvendt kant". Bredden på den omvendte kant er relateret til skærematerialet, generelt mellem skærematerialerne. Processen med affasning på kanten (spidsen af ​​kniven) kaldes affasning. Hver professionel virksomhed har sine egne slibestandarder opsummeret i mange år. Forskellen mellem HM-bit og HSS-bit: topvinklen er normalt 118 grader, nogle gange mere end 130 grader; bladet er skarpt; præcisionen (klingehøjdeforskel, symmetri, periferiudløb) er relativt lav. Der er mange måder at øve det tværgående blad på. HM-bit: topvinklen er 140 grader, ght-sporboremaskine er ofte 130 grader, og den trekantede boremaskine er normalt 150 grader. Blad og spids (kant) er ikke skarpe, ofte passiverede eller omvendte kanter og affasede; høje præcisionskrav. Det tværgående blad er ofte modificeret i S-form for at lette spånbrud. Bagvinkel: den bageste vinkel på klingen er meget vigtig for værktøjet. Det bageste hjørne er for stort, bladet er tomt og let at springe, og det bageste hjørne er for lille, friktionen er for stor, og skæringen er ugunstig. Værktøjets bageste vinkel varierer med skæremateriale, værktøjstype og værktøjsdiameter. Generelt aftager den bageste vinkel med stigningen i værktøjsdiameter. Derudover, når skærematerialet er hårdt, er det bageste hjørne mindre, ellers er det bageste hjørne større.

JR-firmaet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasset binding, metalbinding og galvaniseret slibeskive.

Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com