Hjem > Udstilling > Indhold

Seks hovedpunkter om værktøjsslibning

Sep 15, 2020

På grund af kompleksiteten ved værktøjsanvendelse skal det professionelle slibecenter ændre slibeskemaet i tide i henhold til svigtformen for det polerede værktøj og spore værktøjets anvendelseseffekt. Professionelt slibning af værktøj skal fortsætte med at opsummere oplevelsen for bedre værktøjsslibning! Fra værktøjsmateriale, slibeudstyr, testudstyr og andre hardware- og slibestandarder, slibeteknikere og så videre introducerer dette papir seks problemer, som værktøjsslibning ikke må ignoreres!

1.De almindelige værktøjsmaterialer

De almindelige værktøjsmaterialer til værktøjsslibning er: højhastighedsstål, pulvermetallurgi højhastighedsstål, hårdmetal og PCD, CBN, cermet og andre superharde materialer. Højhastighedsstålkniv med skarp, god sejhed, hårdhedsværktøj i hårdmetal er høj, men sejhed er dårlig. Tætheden af ​​cementeret hårdmetalværktøj er tydeligvis højere end stålværktøj med høj hastighed. Disse to materialer er hovedmaterialerne i bor, spil, fræsere og vandhaner. Egenskaberne ved pulvermetallurgi højhastighedsstål er mellem de to ovennævnte materialer, som hovedsagelig anvendes til fremstilling af grove fræsere og haner. Højhastighedsstålknivværktøjer er ikke særlig følsomme over for kollision på grund af deres gode sejhed. Imidlertid har hårdmetalværktøjer høj hårdhed og skørhed, følsomme over for kollision og lette at hoppe i kanten. Derfor skal vi under slibning være meget forsigtige med betjening og placering af hårdmetalværktøj for at forhindre sammenstød mellem skæreværktøj eller værktøjsfald. Da nøjagtigheden af ​​højhastighedsstålskærende værktøjer er relativt lav, er slibningskravene ikke høje, og prisen ikke er høj, så mange producenter opretter deres egne værktøjsværksteder for at reparere og male dem. Imidlertid skal hårdmetalværktøjer ofte sendes til det professionelle slibecenter for slibning. Ifølge statistikkerne fra nogle værktøjsslibecentre i Kina er mere end 80% af skæreværktøjerne hårdmetalværktøj.

2. værktøjsmaskine

Da værktøjsmaterialet er meget hårdt, kan værktøjsslibemaskinen kun ændre sin form ved slibning. Ved fremstillingen af ​​skæreværktøjer er der følgende almindelige værktøjsslibere til fremstilling og slibning af skæreværktøjer:

1. skærekværn: rillen eller bagsiden af ​​en borekrone, endefreser osv.

2. Slibning af topvinkelmaskine: den koniske topvinkel (eller excentrisk bageste vinkel) af slibebiten.

3.Reparer maskine: korriger bitens tværkant.

4.Manuel universel værktøjskværn: slibning af ydre cirkel, slids, ryg, topvinkel, tværkant, plan, frontknivoverflade osv. Det bruges ofte i et lille antal værktøjer med komplekse former. 5.CNC kværn: generelt fem-akset kobling, funktionen bestemmes af softwaren. Det bruges generelt til skæreværktøjer med stor slibemængde og høj præcision, men ikke kompliceret, såsom borehoved, fræse, fræser osv. De vigtigste leverandører af sådanne kværne kommer fra Tyskland, Schweiz, USA, Australien og Japan.

Velkommen til at vide mere information :www.jrdiamondtoolsgroup.com