info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Skærpningsteknologi til PCD-værktøjer

Skærpningsteknologi til PCD-værktøjer

Mar 20, 2020

(1) Spindelnøjagtigheden er god, og slutløbet fra slibeskiven skal være mindre end 0,02 mm. Hvis slutudløbet er for stort, og slibehjulet påvirker intermittent skærekanten, hvilket let får skærekanten til at kollapse, og det er vanskeligt at opnå en høj præcisionskant.

(2) Slibeskiven skal have en dynamisk balance. Ubalancen af ​​slibeskiven vil føre til maskinværktøjets vibrationer, hvilket vil påvirke skærekantkvaliteten og bearbejdningsnøjagtigheden af ​​værktøjet.

(3) Vitrified bond diamantslibningshjul skal først vælges til slibning af hjul.

Fordi den forglasede bonding let revner i slibeprocessen og får slibekornene til at forny og selvskærpes, og slibeprocessen er stabil, hvilket er godt til at forbedre overfladens nøjagtighed og effektivitet. For det andet kan harpiksbindende diamantslibehjul med høj varmemodstand vælges.

(4) Vær opmærksom på det egnede skærebræt på slibeskiven og den passende kornstørrelse på sten. Når diamantslibehjul til slibning af PCD-værktøj blokeres, passiveres, høj temperatur og hurtig slitage, hvilket resulterer i reduktion af behandlingshastigheden, og det vil få skravmærker, støj og forbrændinger. Vælg normalt bløde siliciumkarbidsten med finere kornstørrelse 1-2 # end slibeskiven som forkantsten.

(5) Fordi det er let for diamantdiffus kemisk med jernholdige legeringer at fremskynde slid på hjul, så det bør undgå slibning af metal og PCD på samme tid så vidt muligt.

(6) Slibehjulets drejeretning skal dreje fra rivefladen til flanken. Fra kraften i skæreskærmen på PCD-værktøjet kan det ses, at slibekraften (summen af ​​tangential og normal kraft) virker på skærekanten indad, det vil sige, at værktøjet er under trykspænding og ikke sammenbrud let når slibningen hjulet drejer fra rivefladen til flankefladen. Ellers er værktøjet under trækspænding, og skærekanten falder let sammen. Hvis modsat slibning på grund af værktøjets struktur, skal du vælge harpiksbind diamantslibeskive. Det er bedre end det forglasede og metalbindende diamantslibehjul.

(7) Afstandsvinklen er opdelt i stor og lille frigangsvinkel for at sikre kvaliteten af ​​skærekanten og forbedre slibeeffektiviteten. På grund af stort kontaktareal, stor slibekraft og høj skarphedeffektivitet bruges den store frigangsvinkel først til slibning med groft slibeskive. Og så bruges den lille frigangsvinkel til slibning ved hjælp af fint slibeskive, så bredden af ​​den lille frigangsvinkel styres inden for 0,1-0,3 mm, og slibekvaliteten er god, og kontaktfladen er lille.

(8) Værktøjets skær kan bearbejdes så langt som muligt i en klemmetid.

(9) Det bør vælge vandbaseret slibevæske som kølevæske til at skære PCD-værktøjer.

På grund af PCD-materialernes høje hårdhed og dårlige varmemodstand er køleeffekten af ​​vandbaseret slibevæske bedre end oliebaseret slibevæske, hvilket kan forbedre behandlingseffektiviteten og kantkvaliteten. Derudover har den brug for tilstrækkelig afkøling, ikke afbryde strømmen for at undgå det store forbrug af diamant (slibehjul, skæreværktøj) og skærekantskader forårsaget af den lille mængde slibevæske eller periodisk forsyning.

Konklusion: Vitrified bond diamantslibehjul kan forbedre effektiviteten til slibning af PCD-værktøjer, sikre den gode overfladekvalitet for skærpning af PCD-værktøjer og spare arbejdsomkostningerne.

JR-selskabet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com