Hjem > Udstilling > Indhold

Problemer og modforanstaltninger af diamantværktøjer i forbindelse med optisk glasbehandling

Jan 29, 2019

Diamantværktøjer har ofte forskellige problemer under brug, hvilket påvirker udbyttet og effektiviteten af forarbejdning og har stor indflydelse på produktionsomkostninger og produktudvikling. Dette afspejles hovedsageligt i fremstillingsteknologien og den egentlige udførelse af diamantværktøjer.

Fræsningsproces

Følgende hovedproblemer opstår ofte under fræsning:

(1) ruhedsforskel

(2) rammer glas og styrter

(3) Profil ustabilitet

(4) Lav effektivitet, dyb ridse

Disse problemer er hovedsageligt relateret til partikelstørrelsen, koncentriciteten, slibeskivets koncentration, bindingsmiddelets selvskarphed og slibeskivenes levetid og slidstyrke. Løsningen af disse problemer analyseres ud fra slibeskivenes fremstillingsteknologi, hovedsagelig ved at justere bindemidlets styrke og diamantkoncentration. Og partikelstørrelsen og mundhjulets koncentricitet skal garanteres. For det meste at forbedre diamantens holdstyrke og reducere bindingshårdheden af bindemidlet.

Finmalning, super finish og polering processer

Finmalning, superfinishering og polering er de mest kritiske processer til optisk glasbehandling, og de er mest tilbøjelige til kvalitetsproblemer. Diamantværktøjerne i denne proces er også de sværeste at lave. De problemer, der er lette at opstå i denne proces, er som følger:

(1) Arbejdsobjektet er tilbøjeligt til at pitting

(2) Blændingsstabilitet og uregelmæssig blændeåbning

(3) Dårlig overflade ruhed

(4) Arbejdsobjektet er brudt eller sammenbrudt

(5) Regelmæssige ridser eller uregelmæssige ridser

(6) Slibeskiven er let at passivere

(7) Lav klippeffektivitet

De fleste af disse problemer er relateret til diamantværktøjets kvalitet og bør forbedres ud fra følgende aspekter:

(1) Vælg en passende diamantkoncentration, som generelt er højere end diamantkoncentrationen.

(2) Forbedre bindingsmiddelets selvskarphed, hovedsagelig for at reducere slibningshårdheden og ensartetheden og for at reducere segregeringen af lavmelt.

(3) Reducer diamantarkets dækningsforhold, reducer diamantpelletens slibeflader eller øg chippladsen.

(4) Reducer dispersionen af diamantpartikelstørrelsen og formens uregelmæssighed. Lad aldrig store partikler, og lad ikke mere fine partikler.

(5) Quasi-nanoskala sporstoffer tilsættes til bindemidlet for at ændre bindemidlets egenskaber.

(6) Tilsæt en lille mængde fine partikel slibemidler til slibevæsken.

(7) Forbedre harpiks vandmodstand og temperaturbestandighed og forbedre dens termiske ledningsevne.

(8) Sænk porerne i pellet og reducer binderens krystalstørrelse.

Med den hurtige udvikling af informationsbranchen anvendes optiske komponenter i vid udstrækning i forskellige elektroniske enheder, og deres processers præcision og kvalitet bliver højere og højere. Traditionelle behandlingsteknikker og værktøjer er vanskelige at opfylde deres krav til behandling, især i diamantværktøjer. Uanset de mere specialiserede krav med hensyn til dets struktur og egenkvalitet, bliver pertinenskravene stærkere og stærkere. Derfor bliver omdannelsen af den traditionelle diamantværktøjsstruktur og forbedringen af den interne kvalitet på dette område mere og mere vigtig .