Hjem > Udstilling > Indhold

Sådan polerer du værktøjet bedre-TWO

Jul 20, 2018

Slibeskive

 

Slibeskive sliber korn

Slibeskive værktøj af forskellige materialer er egnet til slibeværktøj af forskellige materialer. Størrelsen af slibepartiklerne, som kræves til forskellige dele af værktøjet, er også forskellig for at sikre den bedste kombination af skærekantbeskyttelse og forarbejdningseffektivitet.

Alumina: Til slibning af HSS værktøjer. Slibeskiven er billig og let at ændre i forskellige former til slibning af komplekse værktøjer (korund type).

Silicon Carbide: Anvendes til at ændre CBN slibeskiver og diamantslibeskiver.

Slibeskiver

For at lette slibningen af forskellige dele af værktøjet skal sliphjulet have en anden form. De mest almindelige er:

Parallelslibeskive (1A1): Slibevinkel, Yderdiameter, Ryg osv.

Skiveformet slibeskive (12V9, 11V9): Slibespiralspor, hoved- og hjælpeskærekant af fræser, trimmekant og så videre.

Efter en brugstid skal hjulet korrigeres for sin form (herunder plan, vinkel og filet R). Slibeskiver skal ofte rengøres med rene sten for at fjerne chipsene fyldt mellem slibekornene for at forbedre slibeskivenes slibevirkning.

Slibestandard

Uanset om du har en god værktøjslibning standard, er et mål for, om et slibecenter er professionelt. I slibestandarden specificeres de tekniske parametre for skærekanten af forskellige værktøjer ved skæring af forskellige materialer, herunder parametre for knivhældning, apexvinkel, rakevinkel, bagvinkel, omvendt kant, afskærmning og lignende (i den cementerede karbid borekrone). Processen med passivering af bladet kaldes "omvendt kant", og bredden af den omvendte kant er relateret til materialet, der skal skæres, generelt mellem 0,03-0,25 mm. Processen med afskalning på kanten (spidsens punkt) kaldes "chamfering".

Forskellen mellem HM-borekronen og HSS-borekronen:

HSS-borekrone: Apex-vinklen er generelt 118 grader, nogle gange større end 130 grader; bladkanten er skarp; nøjagtigheden (kanthøjdeforskel, symmetri og omkredsudløb) er forholdsvis lav. Der er mange måder at ændre mejselet på.

HM boremaskiner: Apex vinklen er generelt 140 grader; den lige groove borer er ofte 130 grader, og den trekantede bore er typisk 150 grader. Bladet og spidsen (på kanten) er ikke skarpe og er ofte passiverede, eller omvendte og afskårne; de kræver høj præcision. Mejselkanten er ofte trimmet i en S-form for at lette chipbrud.

Bagvinkel:

Bladets bagvinkel er vigtig for værktøjet. Bagvinklen er for stor, bladet er let at smadre, let at "skære kniven"; bagvinklen er for lille, friktionen er for stor, skæringen er ugunstig

Værktøjets bagvinkel varierer med det materiale, der skæres, værktøjstypen og værktøjets diameter. Generelt falder lindningsvinklen, når værktøjets diameter bliver større. Hvis det materiale, der skal skæres, er hårdt, er rygvinklen desuden mindre, ellers er rygvinklen større.

Værktøjskontroludstyr

Værktøjskontroludstyr er generelt opdelt i tre kategorier: værktøjsindstilling, projektor og universalværktøjsmåler. Værktøjsindstillingsinstrumentet anvendes hovedsagelig til værktøjsindstilling (såsom længde) af CNC-udstyr, såsom bearbejdningscenter. Det bruges også til at registrere parametre som vinkel, radius og trinlængde. Funktionen af projektoren bruges også til at detektere parametre som vinkel, radius og trinlængde. . De ovennævnte to kan imidlertid generelt ikke måle værktøjets bagvinkel. Den universelle værktøjsmåler kan måle størstedelen af værktøjets geometri, herunder tilbagekoblingsvinklen. Derfor skal værktøjets malingscenter være forsynet med et universelt værktøjsmåler. Der er dog ikke mange leverandører af sådant udstyr, og der er tyske og franske produkter på markedet.

Du er velkommen til at vide mere information: www.jrdiamondtoolsgroup.com