info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Hvordan inspiceres diamantslibekvalitet?

Hvordan inspiceres diamantslibekvalitet?

Sep 12, 2019

Først udseendet inspektion:

Der er ingen dum lyd, når diamanthjulet er slået. Bedømmelsesmetoden vedtager ofte metoden til at lytte til lyd, det vil sige ved at banke på slibeskiven. Hvis det er den lydløse lyd, indikerer den, at der kan være en skjult revne i den indre del af slibeskiven eller mellem diamantlaget og basen.

Kantskaden på slibehjulet kan måles langs omkredsen, højden og diameteren ved hjælp af en firkantet regel med en vernier. Slibehjulet med strenge krav tillader ikke den beskadigede kant. For slibehjulet uden streng anmodning må den maksimale længde af hver faldende kant ikke overstige 1/60 af omkredslængden, og slibehjulets tykkelse må ikke være mere end 10 mm. Den samlede længde af den faldende kant må ikke overstige 1/15 af omkredsen. Hvis tykkelsen er større end 10 mm, må den samlede længde af den faldende kant ikke overstige 1/10 af omkredsen.

For det andet inspektion af geometrisk størrelse:

De inspicerede datasæt inkluderer diameter, total tykkelse, bue, tykkelse og bredde af det diamantslibende lag, vinklen på de forskellige formede slibehjul, krumningen og den geometriske tolerance. Vi er nødt til at bruge en vernier tykkelse med en nøjagtighed på 0,02 mm til at måle diameter, tykkelse, bue, tykkelse og bredde af diamantslibende lag på diamanthjulet. Arboret måles også med en stikmåler, en indvendig diametermåler eller et indre mikrometer. Dimensionnøjagtigheden måles generelt ved fri dimensionstolerance eller i henhold til nøjagtighedskravene fra hver producent og behandlingstegninger.

Arboretolerancen er generelt i overensstemmelse med H7-standarden. Overfladeruheden er Ra> 1,25 ~ 2,50 um. Når slibehjulet har en lille bue (som f.eks. Under 20 mm), og tykkelsen er tyndere, er den matchende præcision højere. Vi bruger ofte H9 og H13. Ved inspektion af slibehjulets vinkel skal du for det meste bruge vinkelineal til at måle den nøjagtige vinkel. Generelt kræver en vinkelafvigelse på ± 2 °.

Ved slibning af hjul med et meget tykt diamantlag er det generelt nødvendigt at begrænse retheden. Retthedfejl kan detekteres af en skiveindikator, det vil sige, at spidsen af nålestangen på skivemåleren er lodret placeret på den ydre overflade af slibeskiven og bevæger sig i aksial retning. Den maksimale variation af markørlæsningen indikerer, at slibehjulet ikke er lige, generelt skal det være forskelligt. Positionen gentages flere gange, og den maksimale forskel tages som formenes rethed. Slibeskivets cirkeludløb inkluderer radial runout og slutoverfladen runout. Den radiale runout afspejler slibeværktøjets out-round-roundness eller de forskellige aksiale retninger for den ydre cirkel og buen; overfladeudløbet afspejler ujævnheden i slibeværktøjet eller ikke-vinkelret på overfladen og arboret. Målingen af cirkeludløbet udføres på pendulapparatet.

For det tredje, den dynamiske balanceinspektion:

Når slibehjulet roterer med høj hastighed, hvis slibehjulets tyngdepunkt er for stort, vil det frembringes en stor centrifugalkraft, der vil forårsage vibration af slibemaskinen, og formindske kvaliteten af det forarbejdede produkt, reducer slibehjulets levetid. For nogle tykkere slibehjul er den statiske balance undertiden kvalificeret, men der kan være vibreret. Derfor skal dynamisk balanceinspektion for tykkere tykkelse, større diameter og kombineret diamantslibehjul udføres. Den dynamiske balance udføres på en speciel dynamisk afbalanceringsmaskine. Efter brug af den dynamiske balance maskine til at måle den ubalancerede del og den ubalancerede mængde af slibeskiven, kan den korrigeres ved hjælp af boremetoden eller vægtningsmetoden, men borehullet kan ikke være mere end tre steder.

JR-selskabet har specialiseret sig i diamant- og CBN-værktøjer, herunder harpiksbinding, forglasning, metalbinding og elektroplateret slibehjul.

Velkommen til at vide mere information : www.jrdiamondtoolsgroup.com