info@jrdiamondtools.com +8617673149852
Hvordan man kan forbedre livet af harpiks diamantslibeskive

Hvordan man kan forbedre livet af harpiks diamantslibeskive

Jan 16, 2019

I de senere år har den indenlandske super-hårde slibemiddelindustri udviklet sig hurtigt. Der er dog stadig en vis forskel mellem produktkvalitet og teknisk styrke sammenlignet med lande som Europa, Amerika, Japan og Korea. Lad os analysere årsagerne og søge fremskridt. Bortset fra forskellen mellem teknologi og råmaterialer, kan vi lave bedre produkter på de eksisterende omfattende forhold end nu.

Vi ved, at forholdet mellem diamantslibemidler, der er involveret i slibning i slibeskiven, kun har været omkring 10% hidtil. De fleste af diamanterne løsnes på grund af varme fra slibeprocessen, deres dårlige bindekraft eller ydre kræfter. Derfor er brugen effektivitet og levetid af harpiks slibeskive i høj grad begrænset.

Men når diamantoverfladen er metalliseret, vil dens overordnede ydeevne blive forbedret i varierende grad. Først og fremmest har overfladen af diamanten en tydelig tornlignende struktur, det vil sige at overfladen af diamanten er ruvet, hvilket i høj grad forbedrer holdekraft og bindingsstyrke af bindemidlet til diamanten. Desuden øges diamantens kompressionsstyrke ved ca. 40% til 55% efter metalfri metalbelægning. Det kan i høj grad reducere den høje belastning, og diamantslibningen under stort skærbejde vil bryde og falde ned på grund af stærk indvirkning. Samtidig er de ledende varmeegenskaber af metaller som Ti og Ni også meget gode, og det er nemt at grafitere, når diamantslibemiddelet arbejder ved høj temperatur, hvilket har en god antistyringseffekt.

Selvfølgelig har diamantoverflademetaliserede slibemidler også deres ulemper. Det er velkendt, at årsagen til, at harpiksbindingslibeskiven er skarpere end andre bindemiddel slibeskiver, er, at selve diamantslibemiddelslibningen kontinuerligt knuses og afskales under brug af harpiksbindemidlets slibeskive. Den metalbelagte diamant er imidlertid svært at opnå den ovennævnte proces, fordi den er indpakket af Ti og Ni tøj, og er også svagere end det almindelige diamantslibemiddel i bladhastigheden. Selv om der er en stor stigning i levetiden, påvirker det også dets skarphed i varierende grad, og produktionsomkostningerne vil stige.

Ved at kombinere ovennævnte punkter kan der kun øges mere end 20% af den belagte TI- og Ni-diamant i bindemidlet i stedet for det almindelige diamantslibemiddel, hvilket kan forbedre hjulets liv uden at påvirke skarpheden. Passende mængde forgyldt slibemiddel spiller en bedre rolle i bindemidlet end almindelig diamantslibemiddel og spiller en vis beskyttende rolle på almindelig diamantslibemiddel. Den forgyldte slibemiddel har god limstyrke, varmebestandighed, trykmodstand og stærk slagfasthed og er et godt støttepunkt for de almindelige almindelige diamantslibemidler, hvilket reducerer det almindelige diamantslibemiddel kraftigt på grund af dårlig holdkraft, kollision og chancen for at falde af.

Det har vist sig ved eksperimenter, at harpiksslibeskiven fremstillet ved ovennævnte fremgangsmåde har en levetidstigning på 1 til 1,2 gange, end det almindelige diamantslibemiddelbindemiddel. Det sikrer ikke kun slipens skarphed, men den ekstra omkostning er forholdsvis lille. Selvfølgelig kan det ekstra forhold være højere uden at bekymre sig om omkostningerne. Det skal bemærkes, at blandingen under behandlingen skal være ensartet, ellers vil den være kontraproduktiv.