info@jrdiamondtools.com +86-020-31105688
Sådan vælges slipeskive model-ONE

Sådan vælges slipeskive model-ONE

Oct 26, 2018


Ved at vælge et godt slibeskive skal man først og fremmest forstille slibeskiven. Det vigtigste er at se, om slibeskiven passer til det emne, du sliber. Grus-, hårdheds- og organisationsnummeret skal forstås og testes flere gange.

 

1. Valg af slibemiddel

De mest almindeligt anvendte slibemidler er brun korund (A) og hvid korund (WA), efterfulgt af sort siliciumcarbid (C) og grønt siliciumcarbid (GC). Resten bruges også almindeligvis i krom corundum (PA) og single crystal corundum (SA). , mikrokrystallinsk korund (MA), zirconiumkorund (ZA).

Brun korund slibeskive: Brun korund har høj hårdhed og høj sejhed. Det er velegnet til slibning af metaller med høj trækstyrke, såsom kulstofstål, legeret stål, formbar støbejern, hård bronze osv. Denne slags slibemiddel har god slibepræstation og bred tilpasningsevne. Det bruges ofte til at skære en stor mængde grovslibning, hvilket er billigt og kan anvendes i vid udstrækning.

Hvidt korund slibeskive: Hvidkorundens hårdhed er lidt højere end for brun korund, og sejheden er lavere end for brun korund. Ved slibning brydes slibekornene let. Derfor er slibevarmen lille, og den er egnet til fremstilling af hærdet slukket stål og højkulstofstål. Stål og slibeskiver med høj hastighed til slibning af tyndvæggede dele er dyrere end brune smeltede aluminiumoxider.

Sort siliciumcarbid slibeskive: Sort siliciumcarbid er skørt og skarpt, og dets hårdhed er højere end det hvide korund. Det er velegnet til slibning af materialer med lav mekanisk styrke, såsom støbejern, messing, aluminium og ildfaste materialer.

Grønt siliciumcarbid slibeskive: Grønt siliciumcarbid har højere hårdhed og sprødhed end sort siliciumcarbid, skarpt slibekorn og god varmeledningsevne. Det er egnet til slibning af hårde og sprøde materialer som hård legering, optisk glas og keramik.

Diamantslibeskive: Høj slibeprecision, lang slidtid, behøver ikke at blive klædt ofte, høj skærehastighed.

 

2. Valg af granularitet

Ved slibning med grovkornede slibeskiver er produktionseffektiviteten høj, men overfladen af det jordede emne er groft; Ved slibning med et fintkornet slibeskive er overfladens rude af det jordede emne bedre, og produktiviteten er lavere. Under forudsætning af at opfylde grovhedskravene, bør grovkornede slibeskiver anvendes så meget som muligt for at sikre høj slibepåvirkning. Generelt anvendes et grovkornet slibeskive til grovslibning, og et fintkornet slibeskive anvendes til finmalning.

Slibestørrelse

Generelt anvendelsesområde

36 # ~ 46 #

Almindelig flad slibning, cylindrisk slibning og centralløs slibning

60 # ~ 100 #

Finslibning og værktøjsslibning

 

3. Valg af hårdhed

Ved slibning af bløde materialer skal du vælge et hårdere slibeskive. Ved slibning af hårde materialer skal du vælge et blødt slibeskive.

Ved slibning af bløde og hårde ikke-jernholdige metaller bør hårdheden vælges for at være blødere;

Slibende hårdhedskodebord

GB / T2484 - 1994

Slibende hårdhed

Hårdhed af blød til hård

Hårdhedskode

A, B, C, D, E, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, R, S, T, Y